Afbeelding

Trimclub Twickel topfit voor jaarlijkse coopertest in het FBK

Sport

Delden - De trimvrienden uit Delden en Hengelo van Trimclub Twickel (trimclub zonder statuten sinds 1960) hebben op zaterdag 13 april jongstleden het winterseizoen ‘23/’24 afgesloten met de jaarlijkse coopertest in het FBK-stadion te Hengelo. Bijzonder is de samenstelling van deze groep die is opgericht in 1960 en waarbij de oudste deelnemer van het eerste uur nog altijd aansluit in zijn eigen tempo. Geïnspireerd door de ambitieuze omgeving van het FBK liepen de senioren, op deze zonnige zaterdagnamiddag, hun longen uit het lijf en volbrachten zij de coopertest met een gemiddelde afstand van 1.900 m in 12 minuten (bandbreedte 1.370 en 2.400 m binnen een leeftijdscategorie van 64 tot 84 jaar). Daarna waren er de jaarlijkse bitterballen als hoofdprijs voor alle deelnemers!

Om de conditie op peil te houden struinen deze mannen iedere zaterdagmiddag door het bos van Twickel, Ambt Delden tot aan Azelo en met een rondje van 10 à 11 kilometer keren zij na anderhalf uur weer tevreden huiswaarts. De nadruk ligt op de interval (joggen en lopen) met de mogelijkheid, om naar eigen keuze, als je liever iets minder ver loopt ook al eerder af te slaan naar het vertrekpunt. 

Sta je volgend jaar met ons ook aan de start in het FBK-stadion (?) kom dan eens naar het Hoogspel waar wij iedere zaterdag om vier uur ’s middags starten met onze ronde door deze mooie omgeving of neem contact op met Willem Havermans via w.havermans@planet.nl

Van harte aanbevolen om zo in beweging te blijven!

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws