Afbeelding
Foto: Patricia van de Camp - Focus on you

Portretfotografie als kunstobject: Focus on you doet het!

Lifestyle

Goor – De Utrechtse Patricia van de Camp woont al 18 jaar in Goor. Ze deed vrijwilligerswerk bij Ambiq in Hengelo, een instelling waar ze kinderen, jongeren en volwassenen voorthelpen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Ze ging de jongeren puur hobbymatig fotograferen en ze zag dat ze daar enorm van opbloeiden. De portretten prijkten in de gangen van Ambiq en later ook in een magazine. De foto’s bleven niet onopgemerkt en al gauw regende de opdrachten binnen. 

Patricia, een rasechte en goedlachse Utrechtse, had al op jonge leeftijd interesse in fotografie. Ze ging naar de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en koos voor de richting fotografie en grafische vormgeving. Deze opleiding heeft ze met succes afgerond en vandaag de dag is ze al meer dan 25 jaar bezig met portretfotografie en fotografie als kunstvorm. Haar droom, een eigen fotostudio, werd werkelijkheid toen ze samen met haar man een geschikt pand vonden aan de Iependijk in Goor. Sinds twee maanden zit daar nu fotostudio Focus on you, portretfotografie voor vrouwen. “Of iedereen die zich identificeert met een vrouw”, corrigeert ze zichzelf. “Ik fotografeer geen groepen maar één persoon tegelijk. Vaak ga ik het gesprek aan en kom ik er achter wat iemand beweegt, raakt, of belangrijk vindt. Dat wil ik dan in de foto tot uitdrukking brengen. Het is meer dan alleen een beeld.” Op haar website legt ze de essentie van fotografie uit als het in beeld vastleggen van een moment in de tijd. In haar portretten streeft Patricia ernaar om alles wat niet essentieel is weg te laten. Ze fotografeert de persoon in kwestie waarin haar authenticiteit centraal staat. “Ik observeer de persoon en probeer haar dromen en ambities uit te drukken in een portret”, vertelt Patricia. “Vrouwen komen bij me met uiteenlopende motieven voor het vastleggen van een portret. Ziekte kan een reden zijn, maar de opdracht kan ook zakelijk zijn.” 

De mens als kunstobject

De Focus-on-you studio is een aangename ruimte waar je je meteen op je gemak voelt. Samen met de opdrachtgever komt ze spelenderwijs tot een heel mooi resultaat. Patricia laat een foto zien van een vrouw die ze als laatste fotografeerde. “Elk mens is in feite een kunstobject. Deze vrouw (zie foto) had een opvallende mond. Dan vind ik het mooi om juist dat naar voren te halen. De focus op positiviteit, op dat wat opvalt en mooi is”, vertelt ze enthousiast. 

Hoe zie je jezelf, wie wil je zijn

Weten wat ze allemaal al gerealiseerd heeft? De portfolio van Patricia vind je op focus-on-you.nl/PORTFOLIO/. Als je nu een afspraak maakt, kun je nog even profiteren van een leuke opstartkorting. Eind juni gaat ze ook beginnen met workshops. Met maximaal vier personen houd je je dan zo’n drie uur bezig met ‘hoe zie je jezelf, wie wil je zijn’ en hoe zet ik dat om in een portret. De eerste try-out is nog beschikbaar tegen een sterk gereduceerd tarief. Leuk om met vriendinnen of collega’s te doen! Kijk op haar website en Facebook voor meer informatie en contactgegevens. www.focus-on-you.nl en www.facebook.com/patricia.vandecamp.7


Focus on you - Patricia van de Camp

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws