Afbeelding
Marco van der Zalm

Country & Garden Fair: beleven en genieten in de tuinen van Huis Verwolde

Lifestyle

De zomerse bloei van bloemen en planten zet zich in, de natuur herleeft: het is voorjaar op haar mooist! Tijdens de Country & Garden Fair beleef en geniet je van het voorjaar en de overgang naar de zomer. Al wandelend door de prachtige tuin van Huis Verwolde, haal je je hart op aan de nieuwste items voor je huis en tuin, adviezen van hoveniers en kwekers, koop je vaste planten en mooie bloeiers en natuurlijk ook
 diverse bloempotten, vazen en decoratieve items.

Kom in voorjaarsstemming tijdens de sfeervolle Country & Garden Fair! De prachtige groenrijke omgeving van Huis Verwolde en het Landgoed in de lente beloven veel moois. Ruim 90 standhouders presenteren zich in luxe pagodetenten en kramen met luifels. Laat je inspireren, kom genieten en beleven en gezellig shoppen. Van vaste planten tot zomerse en kleurrijke voorjaarsbloeiers, van sfeervolle antieke, brocante en trendy huis- en tuindecoraties tot kunst. Ook culinaire verrassingen zoals home-made gerechten tot selectieve wijnen maar ook modeshows met de nieuwste voorjaarsmode en accessoires zullen niet ontbreken. Neem ook deel aan de gratis tuinrondleidingen die verzorgd worden door de tuindames van Huis Verwolde en je van interessante informatie voor zien over de historie maar ook over het heden van de tuin, het onderhoud, de aanleg, het Pinetum en nog zo veel meer. 

Bezoek tegelijk met de fair ook het Huis Verwolde

De geschiedenis van Verwolde gaat terug tot de middeleeuwen. Het huidige huis is in 1776 gebouwd in de toen voor Gelderland geheel nieuwe neoclassicistische stijl. Zes generaties van de familie Van der Borch hebben het huis tot 1977 bewoond. Wie van de serie Downton Abbey houdt, is gelijk verliefd op deze plek. Het huis is twee eeuwen bewoond geweest door één adellijke familie en volledig ingericht: van de personeelsvertrekken in het onderhuis tot de kinderkamer op de verdieping. Veel van het oorspronkelijke neoclassicistische interieur is bewaard gebleven en alle vertrekken zijn in historische trant ingericht, van de dienstvertrekken in het onderhuis tot de woon- en ontvangstruimten op de verdieping. Het huis is het middelpunt van een prachtig landgoed en wordt omringd door een park met een pinetum (naaldbomentuin), gazons, kleurrijke bloemborders, bos en een vijver.  De fair vindt plaats in de tuin en bied alle mogelijkheid om te wandelen en te genieten van het groen.

Kom ook beleven & genieten

Bereid je voor op een sfeervol, gezellig buitenevent in voorjaarssfeer. Heerlijk struinen over de fair en wandelen door de mooie tuinen van Huis Verwolde. De fair vindt deels plaats op geasfalteerd terrein maar ook op het gras van het Landgoed en bospaden. Er zijn diverse terrassen om te kunnen genieten van livemuziek onder het genot van een kop koffie/thee of een glas rose.

Country & Garden Fair vindt plaats in het Hemelvaartsweekend van 9 t/m 12 mei bij Huis Verwolde in Laren (Gld.)

Locatie:

Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, Laren (Gld.)

Openingstijden:

Donderdag 9 mei: 10.00 – 18.00 uur

Vrijdag 10 mei: 10.00 – 18.00 uur

Zaterdag 11 mei: 10.00 – 18.00 uur

Zondag 12 mei: 10.00 – 18.00 uur

Entreeprijs:

Volwassenen: € 13,50 (in voorverkoop € 11,50)

Kinderen van 7 t/m 14 jaar: € 5,- 

Combitickets (entreeticket fair incl. bezoek Huis Verwolde)

Volwassenen: € 18,50, in voorverkoop € 17,50 

Kinderen van 7 t/m 14 jaar: € 10,00

Kinderen t/m 6 jaar: gratis toegang

Parkeren:

€ 3,-

Meer info: www.countrygardenfair.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws