Afbeelding

Een koor met passie voor zangplezier

Cultuur

Markelo - In januari 1970 heeft een groep enthousiaste heren het Markelo’s Mannen Koor (MMK) in het leven geroepen. Begonnen met 12, groeide het koor al snel uit naar 35 leden. Vandaag de dag zijn ze met 22 enthousiaste mannen en repeteren wekelijks op donderdagavond in de unieke locatie bij De Haverkamp, ‘De Houtzagerij’.

Mevrouw van Veen-Rotgans was de eerste dirigente bij het MMK en het zal mede aan haar te danken zijn dat ze ook nu nog mensen horen zeggen: “Jullie hebben nog steeds het echte MMK-stem-geluid.”

Nu, bijna 55 jaar later, is Hans Kienhuis de dirigent. Onder zijn inspirerende leiding ‘beitelen en schaven’ de leden, totdat ze voor elk lied dat ze tijdens de eerstvolgende optredens ten gehore willen brengen, de mooiste ‘tune’ te pakken hebben. Door zijn virtuoze begeleiding helpt ‘vaste’ pianist Sander Knuiman de leden om die ‘tune’ optimaal te doen klinken. Evergreens van vroeger en nu, een song uit musicals als Miss Saigon, het Duitse ‘Wenn Zigeuner Hochzeit machen’ of het indrukwekkende ‘Family Tree’, vaak maken deze nummers het publiek net zo enthousiast als het koor zelf. Daar worden ze dan
allemaal blij van.

Concerten

Het Markelo’s Mannenkoor geeft de komende tijd nog twee concerten. Op 24 mei gezamenlijk met De Deepse Troubadours in Zaal Beltman, Goorseweg 22a in Diepenheim, aanvang 20.00 uur. Toegang: vrije gift. En op 29 mei geeft het koor een gezamenlijk concert met het Urker Mannenkwartet in de Martinuskerk, Kerkplein 4 in Markelo, aanvang: 19.30 uur. Tickets: zie kerk informatie.

Nieuwe leden gezocht

Het koor is op zoek naar mannen die met het koor mee willen zingen. Het Markelo’s Mannenkoor heeft haar repetities op donderdagavond bij De Haverkamp. Aanmelden, of vrijblijvend een repetitie te beleven is mogelijk door een mail te sturen naar:

secretaris@markelosmannenkoor.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws