Afbeelding

Open dag Brandweerkazerne Goor

Nieuws

Goor – Bij de brandweerkazerne in Goor was het afgelopen zaterdag met stralend weer en zeer veel bezoekers een geweldige en geslaagde open dag. Om 11.00 uur was de opening door Burgemeester Nauta en Mariska Achtereekte die met een harnas aan in de nieuwe autoladder een spandoek onthulde van de brandweervrijwilligers. 

Goor is de derde brandweerkazerne in Twente die nu in het bezit is van een autoladder en deze zijn inzetbaar in heel Twente. De autoladder wordt gebruikt bij redding op hoogte, brandbestrijding van bovenaf, assistentie ambulance bij afhijsen van patiënten -al dan niet op een brancard- uit woningen en hoge gebouwen, schoorsteenbranden en reddingsoperaties op moeilijk bereikbare plaatsen. De ladder kan in 30 seconden een hoogte van 32 meter bereiken. 

Burgemeester Ellen Nauta mocht zelf ervaren hoe hoog 32 meter is! In de korf passen maximaal vier personen en deze kan ook worden voorzien van een bluskanon. Een mooie aanwinst voor Brandweer Twente en voor de veiligheid van de Twentenaren. Daarna waren er tot 16.00 uur allerhande voertuigen van zowel Brandweer, Politie Hof van Twente, Defensie, Ambulance Oost en Koninklijke Marechaussee te bewonderen. Ook waren er vele demonstraties, waterspellen en informatiestands. De brandweer Goor is iedereen zeer dankbaar die heeft bijgedragen aan deze geslaagde dag!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws