Afbeelding

Hoe vind je een leuke speeltuin voor de kids?

Nieuws

Wil je graag met je kinderen naar de speeltuin? Dan is het wel belangrijk dat je ook kiest voor een speeltuin die bij ze past. Zo is de indoor kermis bij Preston Palace natuurlijk geweldig, maar of dit helemaal geschikt is voor kinderen tot een jaar of 2? Uiteraard zijn er altijd wel een aantal attracties waar ook de allerkleinsten in kunnen, bijvoorbeeld de draaimolen, maar je kunt er dan veel beter voor kiezen om naar een speeltuin te gaan waar ze wat meer te doen hebben. Niet alleen is het zonde van je geld om volledig entree te moeten betalen, terwijl ze bijna nergens in kunnen, maar zorgt het er ook voor dat ze vrij snel zat zijn. Daarom delen wij een aantal handige tips voor het vinden van een leuke en vooral ook geschikte speeltuin voor de kids.

Leeftijd

Het eerste waar je naar moet kijken is de leeftijd. De meeste speeltuinen geven namelijk precies aan voor welke leeftijd ze het meest geschikt zijn, zodat je ook zeker weet dat de kinderen zich er goed weten te vermaken. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende speeltuinen in Almelo, geschikt voor allerlei leeftijd. Stel dat je specifiek op zoek bent naar leuke speeltuinen in Almelo voor kinderen vanaf 6 jaar, dan weet je in ieder geval waar je naar moet kijken. Sommige speeltuinen zijn namelijk gericht op jong kinderen en andere weer op de wat oudere kinderen. Je hebt er namelijk niets aan om met een kind van 8 naar een speeltuin te gaan waar de glijbaan niet hoger is dan een meter. Logisch dat dit voor de allerjongste hoog genoeg is, maar dan kun je als ouders beter even verder kijken.

Speeltoestellen

Als je wilt dat je kind zich de hele dag kan vermaken in de speeltuin, dan moet je niet naar een speeltuin gaan waar ze maar één schommel en glijbaan hebben. De kans dat ze het dan met een uur bekeken hebben, is vrij groot, kunnen we je verzekeren. Kijk daarom goed naar wat voor speeltoestellen ze allemaal hebben, zodat je een idee hebt of je kind dit leuk vindt, ja of nee. Vind je het lastig of is er geen passende speeltuin in de buurt, dan kun je ook altijd online even kijken en vind de leukste kinderuitjes op Uitmetkinderen.nl. Zo weet je namelijk zeker dat je niets over het hoofd ziet en kun je precies op basis van locatie en ook eventuele wensen zoals leeftijd en budget, een selectie maken van uitjes die hieraan voldoen.

Locatie

Wanneer je met de kinderen op woensdagmiddag uit school naar de speeltuin wilt, dan is het wel handig als de speeltuin in de buurt is. Daarbij maakt het niet uit of je nu met de auto of fiets gaat, maar meer om de tijd die ze er hebben. De meeste kinderen zijn rond 14.00 uur vrij, dus als ze dan pas om 15.00 uur kunnen spelen en om 16.30 weer naar huis moeten omdat om 17.00 uur het eten klaar moet zijn wanneer papa uit zijn werk komt, dan heeft het weinig zin. Dit is voor een keer niet erg, maar wel even iets om rekening mee te houden.

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws