Afbeelding

Twentse Harmonicaclub bestaat 36 jaar: nieuwe leden welkom

Lifestyle

Delden - De Twentse Harmonica Club (THC) begon op 15 januari 1988 destijds met een paar mannen en vrouwen. De meesten konden nauwelijks een harmonica vasthouden. Maar het enthousiasme was daar en ze waren niet meer te stoppen. De één had een oud dingetje op de kop getikt met een balg zo lek als een mandje, de ander had het gewaagd een nieuwe aan te schaffen. Er werd heel veel geoefend en langzaam ging het de goede kant op en konden de meesten al een makkelijk liedje spelen. 

Ze wilden dit natuurlijk graag delen met publiek, dus trokken ze de stoute schoenen aan en gaven zich op voor een podiumoptreden. Secretaris Alma Kruize vertelt: “Dit eerste optreden was voor hen prachtig, zenuwachtig als ze waren. En om het podium op te vullen zaten er een paar extra mensen bij die alleen de balg open en dicht deden, zonder dat er geluid uitkwam, hilarisch toch.” Het is nooit iemand opgevallen, ze hebben het een tijdje volgehouden totdat iedereen zo zelfverzekerd was en zonder blikken of blozen speelden ze op een gegeven moment de sterren van de hemel. 

Harmonicadag bij de Wendezoele

De vereniging bleef bestaan en had op het ene moment acht leden, dan weer 15 leden en ze bleven naar harmonicadagen gaan en ook optredens geven. Het ging steeds beter. Zo’n 25 jaar geleden gingen ze samen met Museumboerderij De Wendezoele een harmonicadag organiseren. Het werd een groot succes en ze spraken dan ook af het ieder jaar de derde zondag in augustus te herhalen. Het werd een begrip in de harmonicawereld. Elk jaar werd het groter en uitgebreider. Ze bouwden een tent met een podium, hier konden de verenigingen die zich hadden opgegeven een optreden geven van ongeveer een half uur. Elk jaar was de tent bomvol. 


En dit is ‘vrolijke Frans’ Beppie Bodde. Ze was afgelopen vrijdag 12 april helaas ziek en kon daardoor niet op de foto met de rest van de harmonica-spelers.   - Credit

Elders op het terrein kon overal worden gespeeld in groepjes. Ook daar werd volop gebruik van gemaakt en ook waren er veel eettentjes voor een hapje en een drankje. Gezelligheid ten top. Door mond-tot-mondreclame kwamen er ieder jaar steeds meer mensen op het evenement af, soms wel 2- tot 3000! 

De repetitieavond afgelopen vrijdag 12 april

Nieuwe leden welkom

Met Ab Jansen, de toenmalige voorzitter van De Wendezoele, heeft de THC mooie tijden meegemaakt. Alma Kruize vervolgt: “Door het overlijden van Ab Jansen is er veel veranderd voor deze geweldige dag. Nieuwgekozen bestuursleden maakten hun opwachting en dat pakte niet altijd goed uit. Door de veranderde setting is met veel pijn in ons muzikale hart gestopt met het organiseren van de harmonicadagen bij De Wendezoele. Veel muzikale bekenden dachten dat de THC niet meer bestond, maar niets is minder waar. Wij treden nog steeds met heel veel plezier op in verzorgings- en verpleeghuizen. We hebben een mooi gevarieerd, avondvullend programma en ook een speciaal Oktoberfest- en Kerstprogramma.” Op een harmonicadag elders in de provincie, horen ze vaak dat de THC hele mooie nummers speelt en dat is leuk om te horen.” 


Je kunt ook lekker meezingen! 

De leden, variërend van 20 tot 90 jaar, zouden graag nieuwe leden verwelkomen. Wil je graag harmonica leren spelen? Kom dan eens een keer kijken op vrijdagavond 19.30 uur in het gebouw van Amicitia aan de Sportlaan in Delden. Van harte welkom! 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
En dit is 'vrolijke Frans' Beppie Bodde. Ze was afgelopen vrijdag 12 april helaas ziek en kon daardoor niet op de foto met de rest van de harmonica-spelers.
Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws