Afbeelding

Op ligfiets naar Noordkaap voor NVLE

Sport

John gaat vanaf 5 mei op de ligfiets naar de Noordkaap en terug in 3 tot 4 maanden. Hij doet dit om de NVLE, Nationale vereniging voor mensen met lupus, APS, sclerodermie en MCTD, te steunen in hun werkzaamheden om onderzoek te kunnen doen op (inter-) nationaal gebied en patiënten te kunnen steunen. Deze ziektes zijn auto-immuunziektes die zeer zeldzaam voorkomen.

Update

Maanden van voorbereiding, het boeken van overnachtingsadressen, zoeken naar de meest effectieve route maar, ook zoeken naar sponsoren voor deze mooie reis. Financiële bijdragen stimuleren om door te zetten als het even tegen zit. Maar ook dat appje, de hand op de schouder en het onverwachte aanbod voor een radio-interview van maandag 22 april bij Radio Connect in Zevenaar.

Na een training in de stromende regen en behoorlijke kou, een warme douche en het nodige krachtvoer, dat maakt het dan toch weer goed. ’s Morgens brengt John kranten rond om toch nog meer geld in het laatje te brengen. Op 26 april stopt hij daar mee en dan heeft hij vanaf half oktober 2023 toch rond de 13.000 kranten weg gebracht. 25 bedden reserveren, 21 slaapplekken die worden aangeboden door bekenden en onbekenden voor één of meer nachten. 

Dankbaar voor alle hulp die de voorbereidingen met zich mee brengen. Of het nu het luisterende oor, de schouder of de wandeling is, het maakt dat je je gedragen voelt. Wat een lieve, mooie reacties krijgen ze nu al en ze zijn nog niet eens vertrokken.

Ze tellen af en dat gaat echt super snel nu ze met de laatste dagen bezig zijn.

Het bevoorradingsdepot in Zweden is gevuld, de kleding is klaar, de tassen kunnen gepakt en de spanning in Huize van der Poel stijgt. Natuurlijk is er van alles te koop in Scandinavië maar het niet vergeten betekent rust in je hoofd.

Van Duiven naar Delden is zo gepiept en dan vanaf de Marijkestraat 3 in Delden vertrekt John tussen 9.00 en 10.00 uur op 6 mei. 

Niet te geloven maar op 26 juli hoopt hij weer in Delden aan te komen. Dan heeft hij ongeveer 6500 km in de benen met zijn ligfiets.  

Volg ze via de website  www.lupuscycling2024-naar-de-noordkaap.nl en ja voor de NVLE zou het mooi zijn als we aan het eind een mooi bedrag kunnen overmaken. Nu staat de teller op
€ 6500,-. Het onderzoek naar Lupus Erythematodes, APS, sclerodermie en MCDT is nog hard nodig.

Tot de volgende up-date.

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws