Afbeelding

Voorbereiding zwemseizoen De Vijf Heuvels in volle gang

Lifestyle

Markelo - Op dit moment wordt hard gewerkt aan de voorbereiding van het zwemseizoen 2024. We rekenen op een massale opkomst tijdens de voorverkoop en zullen jullie regelmatig op de hoogte houden via deze website en Facebook en Instagram.

Diverse werkzaamheden

Al in het vroege voorjaar en bij een beetje mooi weer zijn onze vrijwilligers, Kees, Wim en Gerrit, al druk in de weer met allerlei werkzaamheden die ervoor moeten zorgen dat het buitenterrein er straks tiptop bij ligt. Wanneer we open gaan met het buitenbad moeten natuurlijk niet alleen de zwembaden in orde zijn. En daarbij is dan niet alleen de blaadjes verwijderen en het bad vullen met duizenden liters water het enige wat moet gebeuren…!

Bomen worden gesnoeid, het hele grasveld wordt onder handen genomen zoals maaien, kantjes geknipt en er wordt  bemest. Ook de bloembakken krijgen een opknapbeurt zodat het er straks weer fleurig en kleurig uit ziet.

Aan de toren zijn ook werkzaamheden geweest, het buitenbad bestaat al meer dan 50 jaar (!) en ook in de kiosk en toiletten wordt het een en ander aan gedaan om het bezoek nog aangenamer te maken. De speeltoestellen worden nagelopen en deze staan op de nominatie om in een ander fris kleurtje geschilderd te worden.

De bakken, zoals we de baden noemen, worden na een schoonmaakbeurt gecheckt en waar nodig behandeld. Dat kan een reparatie zijn of van een nieuwe verflaag worden voorzien. …. Pas dan kan zo’n twee weken voor de opening het water erin; daar gaan wel een paar dagen overeen! Het op peil brengen van de juiste zuurgraad en het chloorgehalte komt nauw kijken. Daar hebben onze technische collega’s Arjan en Miranda wel even werk aan. 

Kom het zelf ervaren, het mooiste buitenbad in Hof van Twente!

Afbeelding
Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws