Afbeelding

Collectiecommissie maakt informatie steeds zichtbaarder voor de bezoekers van de Wendezoele

Cultuur

Ambt Delden - De Wendezoele wil graag interessant blijven in de toekomst. Daarom gaat zij steeds meer informatie aanbieden van de bestaande collecties. In stilte en op de achtergrond is een collectiecommissie bezig met het verzamelen en zichtbaar maken van informatie voor de bezoekers van de Wendezoele.

Zo is het Kokhok (Bakspieker) onder handen genomen en kunnen de bezoekers hier informatie vinden op informatiepanelen. Op een videoschermpje is een doorlopend filmpje te zien dat handelt over het proces van graan zaaien t/m het gebakken brood. Bezoekers kunnen, als zij de QR-code scannen zelfs thuis (verder) kijken. 

Op de zolder van de boerderij is nu een expositie ingericht over jongensspeelgoed, Temsi en Mecano en over wollen gestreepte onderrokken.

Ook verwijzen we naar het ‘digitale museum’ op onze website waarop veel info is te vinden. Het verzamelen en vorm geven aan de informatie is een continuproces waar nog veel tijd en energie in gestoken moet worden.

Lijkt het jou leuk om te komen kijken? Je bent van harte welkom. Het museum beschikt over een gezellige horecagelegenheid en is rolstoelvriendelijk. Er is voldoende parkeergelegenheid en je kunt er je elektrische fiets opladen.  

Het museum is gevestigd aan de Twickelerlaan 14 te Ambt Delden en is geopend van woensdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Entree volwassenen € 5,- en kinderen tot en met 12 jaar € 1,50. De allerkleinsten tot 4 jaar hebben gratis toegang.

Kijk voor het volledige jaarprogramma en voor de openingstijden op www.wendezoele.nl. Kinderen hebben uitsluitend toegang onder begeleiding van een volwassene.

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws