Afbeelding

Ter Hofte en Scheffers pakken dubbeltitel in Antalya

Sport

Goor/Antalya – Goors trots, de rolstoeltennisser Maarten ter Hofte, heeft zijn twee ITF3 toernooien in Turkije er weer opzitten. Het zijn de laatste twee toernooien met zijn oude rolstoel, die gaat daarna met pensioen. De twee ITF3 toernooien in Antalya duurden van 3 tot en met 10 maart. 

Nu Ter Hofte op de wereldranglijst steeds dichter bij de top komt, worden de wedstrijden ook steeds zwaarder. In tegenstelling tot het valide tennis kun je in het rolstoeltennis soms nog tegenstanders treffen van 50 jaar en ouder, zoals Maarten ervoer in Bolton. Maarten is 20 jaar en misschien sneller en een betere techniek, maar tennis is zogezegd ook een mentaal spel, dus wie blijft er op dat vlak het langst overeind? Maarten is sportief en rustig als zijn grote voorbeeld Roger Federer, en ziet in elk spel het positieve ervan in: winnen is geweldig, verliezen is leerzaam! 

Winst op nummer 21 en 35 van de wereld

Terwijl Ter Hofte afgelopen week in de enkelfinale van de consolation draw nog verloor van Ben Bartram, een jonge Brit van 18 jaar en 21e op de wereldranglijst, bracht hij daar in het volgende toernooi op grootse wijze verandering in. In een zinderende drie setter tikte Ter Hofte Bartram het hoofdschema uit: 7-5/5-7/6-4. In de kwartfinale speelde hij vrijdagochtend tegen de Fransman Nicolas Charrier, die hij met straight sets naar huis stuurde: 6-4/6-2. Daarna speelde hij tegen de Spanjaard Caverzaschi die helaas een einde maakte aan zijn zegereeks: 2-6/3-6. 

Dubbeltitel met Scheffers

In de dubbel ging hij in het eerste toernooi in de eerste ronde onderuit met partner Fabisiak (Polen). In het tweede toernooi pakte hij op spectaculaire wijze, zonder setverlies en slechts 7 games tegen in het hele toernooi, de titel samen met landgenoot Maikel Scheffers (zie foto). 

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws