Afbeelding
JAN BOINK

Drukbezochte AV Goor - Hessenheemcross

Sport

Hof van Twente - Onder lenteachtige omstandigheden werd afgelopen zaterdag de Hessenheemcross gehouden. Een mooi en afwisselend parcours was uitgezet in het bosgebied aan de Potdijk in Markelo. Meer dan 250 hardlopers stonden aan de start, verdeeld over verschillende afstanden. De Hessenheemcross is de 5e en afsluitende loop van het SNS CrossCircuit van het Oosten 2.0.

Grote winnaar bij de 10 km wedstrijd was Mark Saathof. De atleet uit Enschede kwam in een rappe tijd van 36:41 over de finish, ruim 2 minuten voor Richard Langenhof uit Rijssen. Bij de dames wist Liesbeth Voorthuijsen uit Hellendoorn als eerste de finish te bereiken in een tijd van 45:03.

Bij de altijd drukbezochte 5 km afstand wist Chiel Van Mourik (Terwolde) in de strijd om de 1e plaats Olivier Van Noort (Diepenveen) net voor te blijven. Hij wist het parcours net onder de 17 minuten af te leggen, 5 seconden voor zijn concurrent.

Bij de dames was het minder spannend. Corien Van der Bijl (Apeldoorn) finishte als eerste in 21:48, ruim een minuut voor de nummer 2 Jannie Kettelarij (22:52).