V.l.n.r.: Marnix Groothuis, Jan Groothuis, Britt Groothuis, Janny op den Dries, Esther Hielkema, Marcel Boonk
V.l.n.r.: Marnix Groothuis, Jan Groothuis, Britt Groothuis, Janny op den Dries, Esther Hielkema, Marcel Boonk

Jubilarissen, ereleden, afscheid en welkom bestuursleden Apollo

Nieuws

Goor - Met trots huldigde het bestuur van Apollo twee jubilarissen en benoemde gewoon en postuum twee ereleden tijdens de Algemene Ledenvergadering: 

Janny op den Dries (40 jaar lid):

Op 12-jarige leeftijd begon Janny met muziekmaken op bazuin in Nijverdal. 40 jaar geleden verhuisde ze naar Goor en werd lid van Apollo als trompetiste bij de Drum- en Showfanfare. Later speelde ze  waldhoorn in het Harmonieorkest. Muziekmaken is haar passie en die heeft ze doorgegeven aan haar zoon, schoondochter en kleindochter, alledrie ook lid van Apollo. Janny is nu geen spelend lid meer. 

Esther Hielkema (25 jaar lid):

9 jaar was Esther toen ze in de ban raakte van de dwarsfluit. 25 jaar geleden werd ze lid van Apollo en speelde ze bij het Harmonieorkest. Als eerste fluitiste speelt ze regelmatig solo’s. Daarnaast is Esther bestuurlijk actief geweest en heeft ze jaren deel uitgemaakt van de leerlingcommissie. Haar liefde voor muziek gaf ze door aan haar kinderen en nu nog  speelt ze met haar zoon in het Harmonieorkest. De jubilarissen kregen bloemen en een speldje. 

Marcel Boonk (erelid):

Vanwege zijn jarenlange inzet voor Apollo is Marcel benoemd tot erelid. Naast spelend lid (slagwerk) is Marcel een onmisbare schakel in de organisatie rondom optredens. 

Daarnaast is Marcel met zijn Juwelierszaak Boonk in Borne een belangrijke sponsor van onze vereniging. Met een oorkonde en bloemen werd hij gehuldigd. 

Ellen Groothuis (postuum erelid):

In maart 2023 heeft Apollo met verdriet afscheid moeten nemen van Ellen Groothuis. Na een periode van afnemende gezondheid is zij op 26 februari 2023 overleden. Ze was toen 39 jaar lid. Zij begon bij Apollo op de lyra en vervolgens de bazuin. Later volgde ze de tambour-maître opleiding en was zij de eerste vrouwelijke tambour-maître van Nederland. Bijna 20 jaar was Ellen bestuurslid van Apollo. Met dankbaarheid benoemt Apollo haar postuum tot erelid. Haar warme persoonlijkheid, kennis en kunde worden gemist. Jan, Marnix en Britt namen de oorkonde en bloemen namens Ellen in ontvangst. 

Ook bestuursleden werden bedankt voor hun inzet:

Mika Hazenkamp:

Mika speelt klarinet in het Harmonieorkest. Ruim 4 jaar zat hij in het bestuur. Hij hield zich bezig met het organiseren van concerten en de website van Apollo en met donateurs. Mede door hem heeft Apollo al veel mooie evenementen neergezet. 

Saray Eggink:

Saray speelt bariton bij de Drum- en Showfanfare. Ook was ze 8 jaar bestuurslid voor Apollo. Het bestuur en de vereniging hebben veel voordeel gehad van haar juridische kennis en sociale hart en ze heeft veel betekend voor de vereniging.

Jan Groothuis:

Maar liefst 12 jaar is Jan penningmeester geweest van Apollo. Met grote inzet heeft hij de financiën van Apollo bewaakt en beheerd. Tijdens jaarvergaderingen gaf Jan heldere toelichting op de begroting. Samen met zijn vrouw Ellen Groothuis heeft hij veel tijd gestoken in het besturen van Apollo. 

Genoemde mensen stoppen als bestuurslid en geven hun taken door aan Jan Engels en Erik Scholte in ’t Hof.  

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws