Afbeelding

Lamers Delden bestaat 100 jaar!

Nieuws

27 april 2024

Delden - Op zoek naar huishoudelijke artikelen, speelgoed of gewoon een leuk cadeau? ‘Probeer ’t eens bij Lamers’ was in Delden de veelgehoorde kreet. En Lamers had het ook eigenlijk altijd. Helaas kondigde eigenaar Annette Lamers eerder dit jaar al aan ermee te gaan stoppen. Maar eerst vieren ze nog een noemenswaardig jubileum: zaterdag 27 april – op Koningsdag- bestaat Lamers 100 jaar!

Ooit begon Annette Lamers’ opa achter de Oude Blasius met een zadelmakerij. Daarna verhuisde het bedrijf naar de Langestraat. Door de landbouwmechanisatie kwam de zadelmakerij in zwaar weer. Omdat in die tijd de E8 nog dwars door Delden liep en er heel veel Duitse toeristen passeerden, startte de familie Lamers met het verkopen van souvenirs, zoals klompen en houten molentjes. “Er werden ook nog steeds veel artikelen voor de paardensport verkocht, maar geleidelijk aan namen het speelgoed en de huishoudelijke artikelen de overhand”, zegt Annette. Ze is inmiddels 68 jaar en besloot begin dit jaar de voorraden op te maken en daarna te stoppen. “Ik heb geen haast en geen tijdsdruk. Als de winkel zo goed als leeg is, sluiten we de deuren en worden er twee woonhuizen gerealiseerd op deze plek. Eén voor mij en één voor mijn zoon en zijn gezin”, vertelt Annette. 

Feestelijk jubileum

Het 100-jarig jubileum mag niet ongemerkt voorbijgaan vindt Annette: “Ik nodig iedereen aanstaande zaterdag uit gezellig langs te komen voor een praatje, een hapje en een drankje! En mocht je nog iets leuks zien in de winkel dan profiteer je meteen van de 40% jubileumkorting.” Haar kinderen en kleinkinderen zullen ook meedoen aan de kleedjesmarkt voor de deur bij de winkel. Daar worden voorraadartikelen aangeboden voor echte rommelmarktprijsjes. “De kinderen en kleinkinderen doen ons bedrijf eer aan”, vertelt Annette trots. “Ze zijn er allemaal bij om op deze bijzondere dag te helpen.”    

“Drijvende kracht achter onze glimlach”

Annette heeft niet echt zicht op een definitieve datum voor de sluiting. “Ik ga ervan uit wel dit najaar, maar ik kan nu echt niet zeggen welke maand. Ik wil wel graag gebruik maken van de gelegenheid om namens ons team alle klanten alvast te bedanken voor hun vertrouwen en loyaliteit. Zij zijn altijd de drijvende kracht geweest achter onze glimlach. Wij kijken met een warm gevoel terug op al die jaren in Delden en koesteren de vele waardevolle herinneringen.” Ze slikt even en zegt dan: “Maar eerst vieren we ons jubileum. We maken er een gedenkwaardige dag van en ik heet u allen van harte welkom!”  Zaterdag 27 april 2024, 100 jaar Speelgoed- & Huishoudartikelen Annette Lamers, Langestraat 110 in Delden.

Afbeelding
Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws