Dianne (2e van rechts) gaat met pensioen!
Dianne (2e van rechts) gaat met pensioen!

Helaas voor Vishandel Jaap de Graaf: Dianne Slag met welverdiend pensioen

Nieuws

Goor – Dianne Slag (66) is voor de meeste bezoekers van de vrijdagochtendmarkt een bekend gezicht in de kraam van Vishandel Jaap de Graaf. 35 jaar geleden nam ze het baantje van haar moeder over, toen nog de viskraam van Jaaps vader Rutger de Graaf. Jaap werkt nu al 33 jaar met Dianne samen! Dat wordt dus even wennen voor Jaap en het team want vanaf 1 april gaat Dianne met haar welverdiend pensioen. 

Dianne kijkt terug op een mooie tijd bij haar werkgever. “We zijn een hecht team en hebben jarenlang lief en leed gedeeld, maar ook ontzettend veel lol met elkaar gehad”, vertelt ze. “Toen ik er net werkte zei mijn moeder tegen mijn toenmalige man: “Noe hej’ d’r een echt viswief van!” Opmerkelijk is dat Dianne de enige in het team is afkomstig uit Goor. De rest komt uit Spakenburg. Jaap vindt dat erg fijn en zegt: “Dianne is ontzettend attent en kent bijna al onze klanten van de Goorse markt. Als er bijvoorbeeld iemand is overleden dan is Dianne degene die namens ons een kaartje of bloemetje stuurt naar de nabestaanden. Dat kunnen onze klanten ontzettend waarderen. Eigenlijk moet ze dat wel gewoon blijven doen!”

Dianne is niet bang dat ze zich gaat vervelen. “Ik doe al vrijwilligerswerk bij de Stoevelaar namens de Zonnebloem en bij Aveleyn en dat zal ik ook zeker voortzetten. En nu heb ik ook meer tijd voor dochters en mijn kleindochter van 14. Dat is zo’n gezellige lieverd!” Diannes man is vrijwilliger bij de Stichting Franje en wou ermee stoppen nu Dianne met pensioen gaat, maar dat vindt ze een slecht idee. “We gaan wel lekker met de fiets erop uit samen maar Franje heeft alle vrijwilligers heel hard nodig, dus dat moet hij gewoon blijven doen, vind ik.”

Op de vraag of ze misschien nog eens zal terugkeren in de viskraam, antwoordt ze: “Nee, waarschijnlijk niet. Of? Ja, nee, ik denk het niet. We zien het wel. Als ze me maar niet vergeten!” Jaap gaat haar zeker missen maar zegt dan: “Nee hoor, je gaat nu lekker genieten, het is goed zo.” Tot slot willen Jaap de Graaf en zijn team haar nog heel erg bedanken voor haar jarenlange, trouwe inzet, loyaliteit en gezelligheid. “Op 10 april gaan we met het hele team nog naar de Poppe in Markelo voor een afscheidsfeestje. En kom op vrijdag 29 maart -Diannes laatste werkdag- even langs op de vrijdagmarkt, want dan heb ik, maar ook Dianne voor alle klanten een leuke verrassing!”, besluit Jaap.

Vishandel Jaap de Graaf, vrijdagochtendmarkt De Höfte in Goor van 8.00 tot 12.30 uur.

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws