Afbeelding

Imkercursus in Markelo

Natuur

Ook dit jaar is er weer een imker-instapcursus in Markelo. Het is een cursus voor iedereen die belangstelling heeft voor bijen, het maken van eigen honing of de imkerij. De beginnerscursus omvat acht praktijklessen van maart tot en met oktober.

Imkeren moet met gefundeerde kennis vanuit wetenschappelijk veldonderzoek. Daarom wordt de cursus gegeven op basis van het no-nonsense concept van de vermaarde imkerwetenschappers dr. Gerhard Liebig en Mw. dr. Pia Aumeier. Voor de theorie bij de cursus wordt gebruik gemaakt van Liebig’s boek “Einfach imkern” (4e druk, 2020) dat in het Nederlands vertaald in delen passend bij elke praktijkbijeenkomst wordt aangeboden.

De cursus start op donderdag 7 maart a.s. Alle cursisten krijgen in de loop van de cursus een eigen bijenvolkje om zelf met imkeren te beginnen.

Aanmelding via cursus@nkaamp.nl

Imkerij ‘nKaamp te Markelo maakt deel uit van het team van meer dan 60 referenten van Pia Aumeier met tezamen ruim 150 jaar imkerervaring en met al meer dan 14 000 beginnende imkers (m/v) die een cursus gevolgd hebben. Dat maakt de cursus tot een succesvol lesaanbod.

Op 25 februari a.s. (online en live te Bochum) is er de zogeheten “Schnuppertag” van 10:00 tot 16:00 u., een gratis kennismakingsles door Pia Aumeier in de Widar-Schule, Höntroper Str. 95 te Bochum, Duitsland. Aanmelden voor de bijeenkomst via info@piaaumeier.de

Interessant en heel leerzaam is bovendien de cursus gemeenschappelijke koninginnenteelt. Meer informatie via www.nkaamp.nl en https://www.immelieb.de/event/praxiswissen-rund-um-neue-koeniginnen/

Gratis online theorieles op 10 maart a.s. van 15:00-22:00 u. (zie Liebig’s website).

Voor meer informatie en aanmelding zie www.nkaamp.nl/Beginnerscursus-nKaamp

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws