Afbeelding

Nieuwe achterpadverlichting voor Goorse wijk Tuindorp

Gemeente

Bewoners van de Goorse wijk Tuindorp hoeven ’s avonds niet langer in het donker de achterdeur uit. De werkzaamheden aan de achterpadverlichting in de wijk zijn deze week afgerond. De verbeterde verlichting is een cadeau van de gemeente en woningcorporatie Viverion ter ere van de 102e verjaardag van Tuindorp.

Onveilig gevoel

Wethouder Hannie Rohaan herinnert zich nog goed dat één van de kinderen in de wijk haar vorig jaar vertelde dat ze het niet prettig vond om ‘s avonds thuis te komen in het donker. Hannie: “Het was een van de eerste bezoeken die ik deed als wethouder en ik heb dat altijd onthouden. Ik heb toen beloofd dat ik mijn best zou doen er iets aan te doen. Ik ben blij dat dat nu gelukt is, want belofte maakt schuld.”

Omdat het 100-jarig bestaan van Tuindorp twee jaar geleden niet gevierd kon worden vanwege corona, was het in oktober vorig jaar wel feest toen de wijk de 102 jaar oud werd. De gemeente Hof van Twente en Viverion hebben toen samen een cheque cadeau gegeven. Die is gebruikt voor het verbeteren van de achterpadverlichting.

‘Heel blij mee’

Nu Weghorst Installatiefbedrijf klaar is met de werkzaamheden, bracht de wethouder samen met opzichter Hisam en woonconsulent Eva van Viverion een bezoek aan de familie die ze vorig jaar sprak. Dochter Charise (15) laat weten blij te zijn de nieuwe verlichting. “Het paadje achter mijn huis is nu verlicht. Dat voelt veilig, dus ik ben er blij mee.”

Weghorst Installatiefbedrijf heeft de afgelopen tijd de oude en defecte armaturen vervangen en heeft 11 extra lampen opgehangen. De nieuwe lampen zijn gemaakt van verstevigd pvc, waardoor er minder kans is op beschadigingen. Ook is nu overal led-verlichting aanwezig.

________________________________________________________________________

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws