Afbeelding

Het Juweliershuis Goor - De goudprijs staat historisch hoog

Nieuws

Oude sieraden worden vaak aangeboden vanwege de hoge goudprijs.

Sinds februari zijn de goudprijzen fors gestegen. Een kilo goud kost op dit moment ruim € 70.000. Een grote groep klanten reageert op de hoge goudprijs en maakt ook gebruik van deze gelegenheid. In de meeste gevallen gaat het om oude sieraden die niet meer gedragen worden en dan kan het interessant zijn om het te verkopen. 

Tevens zien ze ook een grotere vraag van klanten die goud vooral als investering willen kopen. Die willen het goud voornamelijk gebruiken om de negatieve gevolgen van de inflatie te ontwijken. Er zijn wereldwijd veel onzekerheden en spanningen. Aangezien goud zich heeft bewezen een veilige belegging te zijn, hebben grote investeerders, zoals banken, grote hoeveelheden goud ingekocht. 

Deze grote vraag zorgt voor een hogere prijs. Wel is de verwachting dat de goudprijs nog verder omhoog wordt geduwd vanwege de afnemende inflatie en dat Verenigde Staten waarschijnlijk de rente gaat verlagen. 

“We weten natuurlijk niet of de prijs nog verder zal stijgen, of dat er straks een daling zal zijn. Daar kunnen wij geen advies in geven”, aldus Goriya, eigenaar van Het Juweliershuis Goor. “Of het loont om uw oud goud nu te verkopen kunt u zelf beslissen. Wij bemiddelen ook in de aankoop en verkoop van goudbaren tegen scherpe tarieven.” Loop gerust eens binnen, laat u informeren en vrijblijvend uw goud en zilver taxeren.  

De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Het Juweliershuis Goor (tel: 0547-750315).

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws