Dierenkliniek Hofmarke - V.l.n.r. achter het bankje Joyce, Susan, Veerle - Op bankje links Carolien en Rianne niet op de foto: 2 stagiaires; Lyss en Renske.
Dierenkliniek Hofmarke - V.l.n.r. achter het bankje Joyce, Susan, Veerle - Op bankje links Carolien en Rianne niet op de foto: 2 stagiaires; Lyss en Renske. Levin den Boer

Respect voor mens en dier bij Dierenkliniek de Hofmarke

Nieuws

Hengevelde - Rianne Harperink en Carolien Roozeboom, allebei dierenartsen, kenden elkaar nog van vroeger via de paardensport. Vanwege een praktische vraag kwamen ze weer met elkaar in contact. “Je belt precies op het goede moment”, zei Carolien. Dat moment werd het begin van een mooie samenwerking die uitmondde in een gezamenlijke droom; een eigen dierenkliniek. Omdat Rianne uit Stokkum komt en Carolien uit Haaksbergen, zochten ze naar een strategisch geschikte locatie. Het werd Hengevelde. 

Dierenkliniek de Hofmarke startte ruim een jaar geleden in een keet en een vrijgemaakte ruimte van Bistro de Kolenbrander, terwijl in hun toekomstige pand Bakkerij Nollen nog tijdelijk bivakkeerde. Maar eind november 2023 was de praktijk helemaal klaar. Inmiddels hebben ze een heel goed bezochte open dag achter de rug en zijn ze alweer een paar maanden actief op deze fijne locatie. Geen van de dames uit het team komt uit Hengevelde. Hoe is dat dan om hier een bedrijf te starten? Susan Kapper, paraveterinair en praktijkmanager, zegt: “Het vestigen in Hengevelde voelt als een warm bad. De mensen zijn ontzettend attent, ondernemend en hartelijk. Wij zijn heel blij dat wij hier ons plekje aan de Goorsestraat hebben.”

Paarden en Gezelschapsdieren

Dierenkliniek de Hofmarke is gespecialiseerd in gezelschapsdieren en paarden, iets wat nog niet in Hengevelde te vinden was. Carolien en Rianne hebben een brede kennis wat betreft hun beroep. Dagelijks komen ze bij de mensen aan huis voor de behandeling van paarden en worden de gezelschapsdieren in de kliniek ontvangen. Er is veel mogelijk in de kliniek: bloedonderzoeken, drachtbegeleiding, operaties, (dentale) röntgen- en echografie inclusief de officiële röntgenscreening op HD en ED, urine- en mestonderzoeken. Daarnaast voeren ze complexe gebitsbehandelingen uit. En niet te vergeten: Carolien en Rianne doen ook hun eigen spoeddienst buiten de reguliere openingstijden.

Parasietenseizoen begint weer

Is je hond of kat weer veel aan het krabben? Check goed of ze niet geplaagd worden door vlooien en teken. Deze nare beestjes vallen onder de groep parasieten, die zich in stand houden door middel van een gastheer. Ook wormen vallen hieronder. Rianne adviseert: Laat je dier eventueel controleren of behandel (preventief) zodat parasieten geen kans krijgen of bestreden kunnen worden. Je dier kan veel hinder ondervinden van deze beestjes. Zeker voor paarden doen ze in deze periode veel mestonderzoek om wormen aan te tonen.

Werkplezier, tijd en aandacht

Samen met Veerle en Joyce, de paraveterinair assistentes, is Dierenkliniek de Hofmarke een hecht en betrokken team waar een fijne werksfeer en een warme band met klanten de basis vormen. “Met heldere communicatie en persoonlijke aandacht streven wij ernaar een vaste klantenkring op te bouwen en te behouden uiteraard”, zegt Rianne. “En dat lukt aardig, er komen nog elke dag nieuwe klanten bij.” Ze bieden een luisterend oor en zorgen dat er voldoende tijd en aandacht voor het dier is. “Wij halen ons werkplezier uit het fijne contact met onze klanten en het kunnen leveren van diergeneeskundig hoogwaardige zorg. We treden iedereen, mens én dier, met respect en waardering tegemoet”, besluit Rianne. Meer weten? www.dierenkliniekdehofmarke.nl, Goorsestraat 3 in Hengevelde. Van harte welkom!

Foto team: Levin den Boer

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws