John op zijn ligfiets - Lupus Cycling 2024
John op zijn ligfiets - Lupus Cycling 2024 Foto: Martin Jansen

Fietstocht naar de Noordkaap voor goede doel - update 1

Nieuws

Duiven/Delden - John van der Poel (66) gaat vanaf 5 mei op de ligfiets naar de Noordkaap en terug in drie tot vier maanden. Hij doet dit om de NVLE, Nationale vereniging voor mensen met lupus, APS, sclerodermie en MCTD, te steunen in hun werkzaamheden om onderzoek te doen op (inter)nationaal gebied en om patiënten te steunen. Deze ziektes zijn auto-immuunziektes die zeer zelden voorkomen. 

In mei 2024 gaat hij zijn tocht -heen en terug- beginnen op zijn ligfiets. Een tocht van maar liefst 6.254 kilometer met als startpunt Duiven op zondag 5 mei om 9.30 uur. Vandaar fietst hij via Vorden naar Delden. Op maandagochtend 6 mei, dag 2 van de barre tocht, vertrekt hij vanuit de Marijkestraat in Delden naar Löningen in Duitsland.

Een update

De vorige keer zaten ze met smart te wachten op fietskleding. Die is nu binnen en wat zijn ze er blij mee! Goed zittende fietskleding en met duidelijk drukwerk, met dank aan Indrustrial Cleaning uit Veenendaal die het volledige pakket heeft gesponsord. “Ook het pakket zilverdraad onderkleding van Skafit uit Renswoude kwam binnen”, vertelt John. “Deze onderkleding is een totaal nieuwe ervaring, isolerend en antibacterieel maar merkbaar lekker zittend en warm. In een regenbui voel je de eerste druppels vallen maar daarna warmt het op en isoleert het je.” John is hiermee volledig ingepakt, van sokken tot en met handschoenen.

Fysiek goedgekeurd

Ondertussen heeft John ook een sportmedische keuring ondergaan en hij is fysiek goedgekeurd. Daar zijn ze als gezin blij mee, hij gaat gezond op pad. Nu begint ook de grote lijst met To Do dingen kleiner te worden, al is het twee eraf en één er bij. “Het is druk in mijn hoofd”, zei John pas nog. “Ik slaap minder goed. Ik heb het gevoel dat ik iets in de planning niet goed heb.” De reis wordt nogmaals doorgenomen met de kalender ernaast. Dan komen ze tot de ontdekking dat mei 31 dagen heeft en dat er een overnachting ontbreekt. Gelukkig geen groot probleem, een slaapplek is redelijk snel gevonden. 

Afgelopen zaterdag fietste John naar Tilburg en zondag kwam hij weer terug. Zijn baantje als krantenbezorger, waar hij extra geld mee ophaalt, laat hij niet versloffen. Zondag kwam zijn nieuwe regenpak zeer goed van pas.

De donaties kruipen langzaam omhoog. John heeft nu al ruim € 5300,00 binnengehaald. “We zouden dat graag nog zien groeien”, zegt John. “Kijk op www.lupuscycling2024-naar-de-noordkaap.nl/doneren/sponsor-mijn-tocht of scan de QR-code op mijn website.”

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws