Afbeelding

Duitse belangstelling voor crematorium Enschede

Lifestyle

Speciaal voor Duitse uitvaartondernemers en hospices organiseerde Crematoria Twente afgelopen zaterdagmiddag 9 maart een informatiemiddag op de locatie Enschede. Ruim 100 belangstellenden lieten zich rondleiden en informeren over de mogelijkheden die Crematoria Twente biedt op het gebied van afscheid nemen en wat te doen met de as van de overledenen. 

De persoonlijke manier van afscheid nemen spreekt veel van de aanwezigen aan. De cultuur rondom cremeren is in Duitsland heel anders. Nabestaanden gaan niet mee naar het crematorium maar nemen afscheid in het plaatselijke dorpshuis of kerk. De kist met de overleden is dan al naar het crematorium. 

Ook mag in Duitsland de urn met de as van de dierbare niet mee naar huis of verwerkt worden in een sieraad.  Al decennia lang komen er bij Crematoria Twente overledenen met de Duitse nationaliteit om gecremeerd te worden. Omdat deze crematies vallen onder de Nederlandse wetgeving mag de as mee naar Duitsland worden genomen. 

Directeur Harriët Tomassen: “De Duitse gasten waren onder de indruk van onze mooie aula’s en gastenkamers. De mogelijkheden qua catering is iets wat ze in Duitsland niet gewend zijn. We horen dat in Duitsland het afscheid vaak heel onpersoonlijk is. Het was ook bijzonder om vrijwilligers van hospices te mogen informeren over hoe het ook kan. Zeker de vrijheid die er in Nederland is om de as te mogen verwerken in glasobjecten en sieraden en dat de as mee naar huis mag, sprak de aanwezigen aan. We wilden met deze middag laten zien aan onze Duitse buren hoe persoonlijk het ook kan. Daar zijn we zeker in geslaagd.”

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws