Afbeelding

Avond met schrijfster Janke Reitsma

Cultuur

Goor - Op donderdagavond 18 april is Janke Reitsma te gast bij Boekhandel Struik in Goor. De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Janke Reitsma (1988) is schrijver en gedragswetenschapper. Ze studeerde literaire fictie aan de Schrijversvakschool in Groningen en debuteerde in 2021 met Niets ontgaat ons, een ontroerende roman over een ontwricht gezin met mooie, krachtige zinnen. Onlangs verscheen haar nieuwe boek: Alles wordt lichter.

In deze roman weet Ylva dat je alleen weg kunt lopen als je ergens thuishoort. Ze is geen wegloper, maar een reiziger. Ze gaat vooruit. Waarheen weet ze pas als ze na een urenlange busreis op een boerderij terecht komt. Ze mag in een huisje op het erf wonen. Zij aan zij met de boer bewerkt ze het land en geeft ze zich over aan het ritme van de natuur. Een plek zonder vragen, tot op de dag dat een onherroepelijke gebeurtenis haar terugwerpt in haar eenzame bestaan.

De daaropvolgende jaren speelt haar leven zich af in het donker. ’s Nachts maakt ze treinen schoon, overdag verschuilt ze zich in haar flat. Na acht jaar dringt de waarheid zich onverbiddelijk aan haar op. Ze pakt haar spullen en zet dwars door de bergen koers naar haar verleden.

Voor het schrijven van deze tweede roman reisde Janke Reitsma af naar Noorwegen, waar het verhaal zich afspeelt. Hierover zal Janke onder meer vertellen in gesprek met Jeanet en Marleen van Boekhandel Struik. Daarnaast beantwoordt ze ook graag vragen uit het publiek. Aansluitend zal ze haar boeken signeren.

U bent van harte welkom op donderdagavond 18 april 2024 bij Boekhandel Struik aan de Grotestraat 55 in Goor. Aanvang 20.00 uur (inloop 19.45 uur). De toegang is gratis, maar aanmelden verplicht via info@boekhandelstruik.nl of 0547-214055.

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws