Afbeelding

Grootmoeders Stoofpot - Een Traditioneel Recept Met Liefde Bereid door Femi’s Delden

Lifestyle

                                Auteur: Sleman Mirza - Femi’s Delden 

Ingrediënten:

  • - 500 gram mals rundvlees, in blokjes gesneden voor een perfecte textuur
  • - 2 uien, fijngehakt voor een rijke en aromatische basis
  • - 2 teentjes knoflook, fijngehakt voor een heerlijke smaak
  • - 3 wortels, in plakjes gesneden voor een zoete en sappige toevoeging
  • - 3 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden voor een knapperige textuur
  • - 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden voor een vullende maaltijd
  • - 400 gram tomatenblokjes voor een volle en smaakvolle saus
  • - 2 laurierblaadjes en een takje tijm voor een verrukkelijk aroma
  • - 500 ml runderbouillon om de smaken te versterken
  • - 2 eetlepels bloem om het vlees te verzegelen en de stoofpot dikker te maken
  • - Zout en peper naar smaak om het gerecht perfect te kruiden
  • - Een scheut olijfolie om alles lekker aan te bakken

Bereidingswijze:

1. Verhit een scheut olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.

2. Bestrooi het rundvlees met bloem, zout en peper. Hierdoor krijgt het vlees een mooie krokante buitenkant en wordt het mals van binnen.

3. Bak het vlees in de pan tot het aan alle kanten bruin is en haal het daarna uit de pan.

4. Voeg de gehakte ui en knoflook toe aan de pan en bak ze mee tot ze zacht en lichtbruin zijn. Dit geeft de stoofpot een diepe, rijke smaak.

5. Voeg de gesneden wortels, bleekselderij en aardappelen toe aan de pan en bak ze even mee. Hierdoor worden de groenten iets zachter, maar behouden ze wel nog hun textuur.

6. Voeg nu de tomatenblokjes, laurierblaadjes, tijm en runderbouillon toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en breng het geheel aan de kook.

7. Zet het vuur daarna laag en voeg het gebakken vlees weer toe aan de pan. Hierdoor kunnen de smaken zich goed vermengen en trekt de smaak van het vlees in de saus.

8. Laat de stoofpot nu ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen. Gedurende deze tijd worden het vlees en de groenten heerlijk mals.

9. Proef de stoofpot en breng indien nodig op smaak met extra zout en peper. Zo kun je de smaak naar eigen voorkeur aanpassen.

10. Serveer de grootmoeders stoofpot in mooie diepe borden en geniet van de rijke smaken en de heerlijke geur die zich door de keuken verspreidt.

11. Garneer eventueel met wat verse kruiden, zoals peterselie of bieslook, voor een frisse en kleurrijke finishing touch.

Tip: Om de smaken nog beter te laten ontwikkelen, kun je de stoofpot de avond van tevoren maken en het gerecht de volgende dag opwarmen. Hierdoor krijgt de stoofpot nog meer diepgang en intensiteit in zijn smaak.

Geniet van deze klassieke grootmoeders stoofpot, bereid volgens het traditionele recept

Toch geen zin om te koken, geen zorgen bij Femis Delden doen we dat graag , reserveer telefonisch een tafel in ons restaurant via 074-3763971 of plaats een bestelling voor afhaal of bezorging op onze website www.femis.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws