Afbeelding

Kunstmoment Diepenheim 2024

Cultuur

In het meest optimistische stadje van Twente

Diepenheim - Kunst van 65 professionele kunstenaars bekijken in een route die je langs bijzondere en historische locaties voert doe je dit voorjaar in Diepenheim.

Tijdens 2 weekenden, vrijdag 19 t/m zondag 21 april en donderdag 28 t/m zondag 28 april exposeren 65 kunstenaars in het centrum, o.a in galeries, tuinen, de kerk en de kroeg maar ook bij mensen thuis dus naast ‘kunst kieken’ ook leuk om eens op bijzondere locaties binnen te loeren.

Buiten het centrum zijn er ook mooie locaties in het buitengebied zoals landgoed Westerflier met maar liefst 8 locaties, het koetshuis van kasteel Nijenhuis, de werkplaats van de tuinlieden van het kasteel, de voormalige burgemeesterswoning, een voedselbos en wordt er een pop-up restaurant geopend op het erf van de vroegere bakker.

De professionele kunstenaars zijn zorgvuldig geselecteerd door een ervaren kunstcommissie en zijn divers in technieken.

Zo komt u op deze unieke kunst route bronzen beelden, schilderijen, glaskunst, etsen, tekeningen, sieraden, ruimtelijk werk, fotokunst, keramiek, lithografie, mixed media, textielkunst, neon-art en nog veel meer moois tegen.

U koopt uw entreeticket door de aanschaf van de catalogus in een goodie bag met o.a leuke (horeca) aanbiedingen om er een complete beleving van te maken.

In de catalogus vindt u alle deelnemende kunstenaars met foto en informatie, de locaties en de route middels een plattegrond.

De route voert u ook lopend, fietsend of met de auto langs heerlijke restaurants en terrassen met de kenmerkende Twentse gastvrijheid.

De catalogus met goodie bag koopt u bij het Ottenhuis midden in het centrum in de Raadhuisstraat 11.

In het Ottenhuis is de overzichtstentoonstelling maar ook het succesvolle en geliefde ‘Kunstruilmoment’ en de info en verkoop balie.

Kunstruilmoment geeft iedereen de mogelijkheid een kunstwerk te verkrijgen door een tegenprestatie aan te bieden.

Denk aan voorgaande edities waar bijvoorbeeld de tegenprestatie was van een b&b eigenaar om de kunstenaar een verblijf aan te bieden, de woonkamer van de kunstenaar te schilderen, een auto te repareren of een heerlijk diner te koken.

Wees creatief en doe een leuke tegenprestatie voor het kunstwerk van je dromen.

Evenementen

Kunstmoment maakt er een waar kunstfeest van met vele opzienbarende evenementen.

Zo zal er o.a tijdens de openingsavond een ware (talk)show DWDOK met ronde tafelgesprek en live optreden van The Music Boys zijn; een inspiratiesessie met Sam Drukker met amateur-kunstenaars aan de hand van hun meegebrachte kunstwerken; Kinderen de Baas!: een vrolijke schilder-of tekenwedstrijd met expositie en veiling; een A.I Poem Booth: die jou scant en een persoonlijk en uniek gedicht op maat maakt; De Optimist: er komen spraakmakende, bijzondere en vooral optimistische mannetjes naar Diepenheim.

Dit blijft nog even geheim maar binnenkort leest u alles hierover net zoals alle info over de overige evenementen op de website en socials, www.kunstmoment
diepenheim.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws