Afbeelding

Twaalfde editie van “De week van de mondhygiënist”

Zorg

Van maandag 18 t/m zondag 24 maart vindt de twaalfde editie van de week van de mondhygiënist plaats. Het motto is: ‘Een blijvend gezonde mond begint bij de mondhygiënist! Niet alleen de bekendheid van mondhygiënisten is van belang voor de campagneweek. Ook het belang van preventieve mondzorg is een belangrijke onderdeel, helaas wijst onderzoek uit dat 40% van alle 5-jarige kinderen en 84% van de pubers gaatjes heeft. En slechts 17% van de jongeren van 25 jaar heeft een gaaf en gezond gebit. Gaatjes in het melkgebit leiden ook vaak tot gaatjes in het volwassengebit. Een gevolg van slechte mondverzorging, ongezonde voeding en het feit dat één op de vijf kinderen niet naar de mondzorgverlener gaat. 

Wij, Leslie en Melanie, mondhygiënisten, hebben de ambitie om de jongere generatie vroegtijdig kennis te laten maken met de mondhygiënist. Vanaf de leeftijd 2-2,5 jaar is het verstandig/goed om uw kind mee te nemen naar een mondzorgverlener, om mondproblemen in de toekomst te voorkomen.

Helaas zien wij regelmatig gaatjes bij jonge kinderen, die voorkomen hadden kunnen worden door ouders op tijd te kunnen informeren over effectief poetsen en eet/drinkgewoonten, en deze aan te passen. Wij willen juist stimuleren dat kinderen vanaf het eerste tandje de mondhygiënist gaan bezoeken. Door ze vroegtijdig kennis te laten maken kunnen we samen werken aan gezond gedrag en het voorkomen van gaatjes en tandvleesproblemen. 

Mondzorg kroes + van lochem, mondhygiënisten, biedt een poetsplan voor kinderen van 4-18 jaar aan. Met dit poetsplan zetten we in op het aanleren van goede voedings-en drinkgewoontes en leren we je om je gebit goed schoon te houden. Schrijf je je in, dan ontvang je een gratis elektrische kindertandenborstel. Goed om te weten: mondzorg voor kinderen tot 18 jaar wordt uit de basisverzekering vergoed en is dus gratis.

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws