Afbeelding

Gezocht: volwassenen met COPD die hun ervaring over zelfmanagement willen delen

Zorg

Het is voor mensen met COPD belangrijk om aandacht te besteden aan hun zelfmanagement. Veel mensen gaan dan ook op zelfonderzoek uit om met de gevolgen van COPD om te gaan. Heeft u COPD? Dan geldt dat vast ook voor u. 

Wij, bij Roessingh Research and Development in Enschede willen graag meer te weten komen over welke zelfmanagement aanpakken mensen met COPD gebruiken in hun dagelijks leven. Met de kennis en ervaringen over wat u en anderen met COPD hielp - of juist niet! - helpen we andere mensen met COPD in hun zoektocht. 

Ons onderzoek is er niet op gericht om te bepalen wat altijd voor mensen met COPD altijd werkt. Wel willen we van mensen leren wat ze zoal doen en wat hun ervaringen zijn. 

Met deze reden is er een online vragenlijst ontwikkeld. Bent u 18 jaar of ouder, en heeft u de diagnose COPD? Dan komt u in aanmerking voor het invullen van deze vragenlijst. U kunt toegang tot de vragenlijst verkrijgen via de volgende link: http://tinyurl.com/COPDzelfmanagement  

De gegevens van deze vragenlijst worden anoniem verzameld. 

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 20-30 minuten.

Dit onderzoek is onderdeel van het Europese RE-SAMPLE project (Horizon Grant no. 965315). Het doel van RE-SAMPLE is het ontwikkelen van een technologie die patiënten en zorgverleners gaat ondersteunen om COPD te managen. 

Mochten er nog vragen zijn, dan kunt u contact opnemen met Eline te Braake via e-mail: e.tebraake@rrd.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws