Afbeelding

Zonnebloem-rolstoelfiets voor bewoners van St. Elisabeth en De Wieken

Zorg

Delden - De overdracht van de Zonnebloem-rolstoelfiets vond afgelopen dinsdag plaats in het restaurant van woonzorgcentrum St. Elisabeth. Dit is een initiatief van de Zonnebloem als onderdeel van haar doelstelling om de mobiliteit van mensen met beperkingen op dat gebied zo breed mogelijk vorm te geven. Hun devies luidt dan ook: ‘Er kan zoveel meer dan je denkt!’ 

De Nationale vereniging De Zonnebloem draagt daar ongeveer de helft van de aanschafkosten aan bij. De andere helft moet worden opgebracht door de plaatselijke afdeling. Een gestarte crowdfunding binnen de Deldense gemeenschap werd ruimhartig gesteund. Hierdoor kon al in november de bestelling worden geplaatst en werd de fiets dinsdag 30 januari om 10.30 uur bij St. Elisabeth overgedragen aan de combinatie Zonnebloem/Carint. Een bewoonster, mevrouw Smit (102) had de eer met Jan Vos een eerste proefritje te mogen maken met de gloednieuwe rolstoelfiets. 

Betrokkenheid van sponsoren

Omdat onder andere de inzetbaarheid van het voertuig niet beperkt blijft tot gasten/bewoners van de Zonnebloem en De Wieken/Elisabeth is ervoor gekozen de aanwezigheid in een breder kader bekend te maken. Er wordt hiervoor nog een uitleensysteem uitgewerkt. Jan Vos, die zich vanaf het begin hard maakte voor de aanschaf van de fietst, zegt: “Ook is dit een mooie gelegenheid om de betrokkenheid van de sponsoren eens voor het voetlicht te halen om ook zo hun bestaan en werk te tonen. Deze sponsoren zijn: De papierophaalgroep van de protestantse gemeente, de stichting Suweco Delden, Lionsclub Delden, de Projectengroep Deldense Kerken en de groep duofiets-piloten van de TwickelTrappers! Onze hartelijke dank voor jullie steun en inzet.”

Afbeelding
Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws