Afbeelding
Ellis Bolster

Alzheimer Café Goor belicht ‘Omgaan met veranderd gedrag bij dementie’

Zorg

Goor - Op 30 januari organiseert Alzheimer Café Goor een café avond met het thema: ‘Omgaan met veranderd gedrag bij dementie’. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden van 19:15 tot 21:00 uur in de Reggehof in Goor. 

Dementie wordt vaak geassocieerd met geheugenverlies, maar veranderd gedrag is een even cruciaal aspect. Tijdens deze avond wordt ingegaan op de redenen achter gedragsveranderingen bij dementie en hoe hiermee om te gaan. De avond is bedoeld voor iedereen die zich betrokken voelt bij dementie. 

Gastspreker Wigarda Strampel, psycholoog en trainer bij Carintreggeland en consulent bij D-ZEP Alliantie Twente, zal dieper ingaan op de emotionele, ongeremde en soms onvoorspelbare gedragingen van mensen met dementie. De avond richt zich op het herkennen van gedragsveranderingen die vaak geleidelijk optreden, zoals achterdocht, agressie, stemmingswisselingen, verbloemend gedrag, karakterveranderingen, het verzamelen en verstoppen van spullen, en ongepast gedrag. Deze bijeenkomst biedt een kans om meer inzicht te krijgen in welke veranderingen er kunnen optreden wanneer de diagnose dementie is gesteld. Er worden inzichten gedeeld over hoe jij en jouw omgeving met deze veranderingen om kunnen gaan. Het is een interessante avond voor mensen met de diagnose dementie, zorgverleners, familieleden en iedereen die betrokken is bij de zorg voor mensen met dementie. De toegang is gratis, en de zaal is open vanaf 18:45 uur. Kom langs om inzichten en handvatten te verkrijgen over dit onderwerp en om eigen ervaringen met elkaar te delen. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alzheimer Café Goor, door te bellen naar het nummer van Salut: 0547-260053 of te mailen naar info@salut-welzijn.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws