Annemarieke van der Ploeg
Annemarieke van der Ploeg

Nieuwe praktijk voor Ergotherapie in Markelo: “Formant Ontwikkel2b”

Zorg

Vanaf 24 januari kunt u voor ergotherapeutische vragen terecht op het Burg. de Beaufortplein 15 in Markelo. In het pand van Huisartsenpraktijk Ufkes start Annemarieke van der Ploeg met een praktijk voor ergotherapie. Hier kunt u terecht voor al uw vragen over dagelijkse dingen, die door een belemmering niet meer lukken.

Wat is Ergotherapie?

Ergotherapie is heel praktisch. Het richt zich op alles wat we als mensen dagelijks doen. Therapie is natuurlijk alleen nodig als het niet meer lukt. Daar waar het lichaam of brein ons (tijdelijk) in de steek laat, zijn er verschillende mogelijkheden. Er kan geoefend worden om vaardigheden weer opnieuw te leren, of de dingen anders te doen. Enkele voorbeelden van
anders zijn het werken met maar één hand, of met gebruik van een hulpmiddel. Een heel andere kant van de ergotherapie is preventie en het omgaan met pijn of moeheid. Kortom, een breed vak. Op de website is daarover nog meer te lezen. 

Ergotherapie bij Formant Ontwikkel2b

In de praktijk van Formant staat samenwerken centraal. Voor zorgvragers krijgt dit vorm vanuit het aanbod. Naast de welkbekende individuele zorg, zijn er therapieprogramma’s waar u in kleine groepjes aan kunt deelnemen. Tijdens de therapie is er ruimte om ervaringen en kennis uit te wisselen. Het is ook van meerwaarde om achteraf samen nog eens na te praten, of extra te oefenen. Zo bereikt u als groep mogelijk een veel groter resultaat dan haalbaar is met alleen individuele contactmomenten. Daarnaast heeft het voor u ook een heel praktisch voordeel. Ergotherapie wordt voor 10 uren vergoed uit de basisverzekering. Als u een uur therapie krijgt in een groepje van vier zorgvragers, kost het u slechts 15 minuten. U kunt dus veel meer therapeutische contactmomenten benutten gedurende het jaar. 

Wilt u persoonlijk kennismaken?

Kom dan op woensdag 24 januari tussen 14.00-16.00 uur naar de praktijk in Markelo (Burg. de Beaufortplein 15). De koffie staat klaar met een lekkere versnapering die wat zegt over mijn roots. Ik vertel u dan ook graag meer over wat dit mooie vak voor u kan betekenen.

Meer informatie & contact:

website: www.ontwikkel2b.nl; e-mail: mail@Ontwikkel2b.nl; tel. 06 47 36 26 85. 

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws