Afbeelding

Alzheimer Café in Goor belicht technologische ondersteuning bij dementie

Zorg

Goor - Op dinsdag 28 november van 19:15 tot 21:00 uur, verwelkomt het Alzheimer Café in de Reggehof te Goor bezoekers voor een bijzondere bijeenkomst met als thema ‘Welke technologie is er mogelijk in de thuissituatie?’. Toegang is gratis evenals de consumptie van een kopje koffie of thee.

Deze avond staat in het teken van de steeds belangrijkere rol van technologie in de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met dementie. De Technologie en Zorg Academie Twente (TZA) is onze speciale gast en zal verschillende technologische hulpmiddelen presenteren en demonstreren. Denk hierbij aan apps, beeldbellen, alarmeringssystemen, en medicijn-dispensers met controle op afstand.

De avond wordt geleid door Dinie Holkers-Veltkamp, die in gesprek gaat met twee stagiaires van de TZA. Zij zullen niet alleen uitleg geven over de verschillende apparaten, maar deze ook demonstreren. Bezoekers krijgen uitgebreid de kans om de hulpmiddelen van dichtbij te bekijken en in gesprek te gaan over de impact van zorgtechnologie en het uitwisselen van ervaringen.

Een bijzondere toevoeging is de pop-up stand van de studenten, die bezoekers zal informeren over hoe technologie kan helpen om langer en veiliger thuis te wonen. De stand omvat diverse technologische hulpmiddelen die dagelijkse problemen en uitdagingen kunnen verlichten. Ook wordt de ‘Floortje app’ gepresenteerd, een platform dat middels een korte vragenlijst zorgtechnologie identificeert die aansluit bij de specifieke behoeften van gebruikers.

Salut nodigt iedereen die betrokken is bij de zorg voor mensen met dementie, of meer over dit onderwerp wil weten, van harte uit om deel te nemen aan deze verrijkende avond. De zaal opent haar deuren om 18.45 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Salut via telefoon 0547-260053, app 06-2089 4999 of email info@salut-welzijn.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws