Afbeelding

Amke Bekhuis wint Grote Prijs van Ambt Delden

Sport

Ambt Delden - Zaterdagavond wist amazone Amke Bekhuis en haar paard Jamal E.B. ‘de Grote Prijs van Ambt Delden’ op haar naam te schrijven, tijdens het jaarlijkse paardensportevenement Indoor Ambt Delden. De amazone reed met haar paard in de spannende barrage over 1.40 meter naar een tijd van 40.54 seconden en was daarmee fractioneel sneller dan Willem Greve met zijn paard Minute Man in 40.68 seconden. De derde plaats in de Grote Prijs was voor Remco Been met Lucy T in 41.07.

De organisatie paardensportvereniging de Zeven Buurtschappen kan tevreden terugkijken op een mooi 8-daags concours. Tijdens Indoor Ambt Delden werden er wedstrijden in de disciplines mennen, dressuur en springen in een fraai aangeklede rijbaan in paardensportcentrum de Hoffmeijer georganiseerd.

Een spannende ontknoping

Zaterdagavond was de slotrubriek ‘de Grote Prijs’ over een springparcours van 1.40 meter, deze rubriek is het hoogtepunt van Indoor Ambt Delden. Tijdens de Grote Prijs kwamen er 47 deelnemers aan start in de Hoffmeijer, waaronder de bekende ruiters Willem Greve, Sander Geerink, Jack Ansems, Hessel Hoekstra en de winnaar van vorig jaar Gerben Morsink. 

De bekende parcoursbouwer Jos Brinkman had een mooi springparcours met 11 hindernissen ontworpen met hoogtes van 1.40 meter en een verkort barrageparcours met kortere lijnen en wendingen. In de barrage gingen 24 deelnemers van start en wist Amke Bekhuis met Jamal E.B. de snelste tijd en een foutloze barrage rit te rijden. Een geweldig resultaat voor deze amazone uit Langeveen en haar paard.

Volgend jaar weer een nieuwe editie

Paardensportvereniging de Zeven Buurtschappen kijkt tevreden terug op deze editie van het Indoor. De voorzitter meldt: “We hadden vele deelnemers aan start en hebben per discipline mooie wedstrijden kunnen organiseren. Vele vrijwilligers hebben geholpen om het Indoor tot een succes te maken en ook speciale dank richting de sponsoren voor hun bijdrage dit jaar.”

Paardensportvereniging de Zeven Buurtschappen hoopt in 2025 wederom een Indoor te kunnen organiseren in de Hoffmeijer te Ambt Delden.

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws