Afbeelding

Arctic Challenge fantastisch avontuur en steun aan goed doel

Sport

Delden - Het avontuur van Frank van het Bolscher uit Delden en Ton Klaassens uit Oldenzaal begon op donderdag 11 januari. Samen gingen zij als Social Media Team van de Arctic Challenge Tour 2024 mee om het avontuur vast te leggen. De Arctic Challenge Tour is een toertocht voor personenauto’s door Scandinavië, waarbij de unieke rijbeleving van de deelnemers op de eerste plaats komt. Daarnaast is het een mooie test voor de teams en voor het voertuig, om te zien hoe de teams omgaan met tegenslag en kameraadschap.

Maar liefst 37 teams stonden er aan de start en vertrokken vanuit Emmeloord bij Gouweleeuw, de hoofdsponsor van het Arctic evenement. Via opgegeven of te verdienen coördinaten moesten de teams de kortste route rijden richting poolcirkel. Ondertussen kregen de teams allerlei puzzels en opdrachten om extra punten te verdienen. De tocht leidde via Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland en Lapland naar de plaats Levi in Lapland. In Levi was een ‘rustdag’, tussen aanhalingstekens want daar werd door de teams ge-ijskart: een tocht van ruim 100 kilometer met sneeuwscooters en ook nog een tocht met sledehonden! Dit bij temperaturen van ver onder de -30°C.

Rendieren en elanden

Na de rustdag werd er via de kortste route weer koers gezet richting het Nederlandse Beckum waar de teams zondag 21 januari om 15.00 uur aankwamen. Niet elk team heeft dit jaar de eindstreep bereikt. Door de kou waren er teams die vanwege motorstoringen niet verder konden. Her en der gleed er in het hoge noorden een deelnemer van de weg, maar omdat de meeste teams voorzien waren van sleepkabels en lieren, en de bereidheid elkaar te helpen erg groot was, konden zij hun weg weer vervolgen. Onderweg zijn er rendieren, elanden en ander wild gespot. Ook hebben de teams een stuk van de Atlantic Road in Noorwegen gereden. Deze weg is terecht uitgeroepen tot een van de mooiste wegen van Europa. Bij de poolcirkel, waar de teams ook gereden hebben, werden temperaturen van -38°C gemeten.

Stichting Mijn Droomkamer

Het was een fantastisch avontuur! Het Social Media Team heeft naast dat ze de Arcitic Challenge Tour 2024 op Social Media hebben gepromoot, met hun avontuur ook nog eens € 1750,- ingezameld, die in Beckum middels een cheque is overhandigd aan Remy Bosch van ‘Mijn Droomkamer’. Deze stichting zorgt dat een gezin dat het financieel moeilijk heeft, voor de kinderen een mooie compleet ingerichte slaapkamer krijgen. 

In februari is een verslag van de Arctic Challenge Tour 2024 op RTL7 te zien!

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws