Afbeelding

Nieuws van Stichting Wheelchair tennis Maarten ter Hofte

Sport

In de maand november ben ik 2,5 week in Antalya geweest voor 3 internationale toernooien. Het begon met een Future toernooi waar ik helaas de 1e ronde enkel en dubbel verloor, maar in de verliezersronde wist ik de finale te halen.

3 toernooien in Turkije, verslag van Maarten:

Het 2e toernooi, een ITF 3, ging al een stuk beter. Ik wist hier een goede 1e ronde te spelen en kwam ik in de 2e ronde uit tegen de nummer 18 van de wereld. Deze verloor ik in 3 sets. Vervolgens speelde ik de dubbel met de Britse Bartram, we wisten de finale te halen maar we verloren helaas in de super tiebreak.

Het 3e toernooi was ook een ITF 3, hier wist ik in de 1e ronde na een achterstand goed terug te komen en de wedstrijd in 2 sets van Fabisiak te winnen. De 2e ronde speelde ik tegen de Chinees Yi, de 1e set was niet goed, de 2e set gingen we behoorlijk gelijk op maar helaas verloor ik deze set ook in de tiebreak.

Voor iedereen de beste wensen voor 2024 namens mij, Maarten, en de Stichting, dat het maar een mooi en sportief jaar mag worden!

Wimbledon, verslag van Maarten

Als laatste tripje van 2023 ging ik naar Wimbledon. Samen met een aantal andere Nederlandse spelers was ik gevraagd om een uitwisseling te doen met de Engelse spelers en dat vond plaats op de binnenbanen van Wimbledon. Een hele gave ervaring was dat, alles was erg goed geregeld en we kregen ook een mooie rondleiding door het Centre Court. Tijdens deze uitwisseling speelde ik 2 enkele en 2 dubbele partijen. De 1e enkel wist ik daar te winnen maar de 2e helaas niet. In de dubbel speelden we in de 1e wedstrijd tot slot door tijdgebrek maar 1 set. Het was geen officiële wedstrijd, maar deze wisten we wel te winnen!

Voordat we aan de dubbel begonnen werd ons gevraagd of we het erg zouden vinden dat Alfie Hewett in zou vallen voor een geblesseerde speler. Alfie Hewett is de huidige nummer 1 van de wereld dus het is geen straf om daar een oefenwedstrijd tegen te mogen spelen! De 1e set was niet goed maar in de 2e set wisten we een goed niveau te laten zien en wisten we de set zelfs te winnen. In de alles beslissende super tiebreak kwam we op een achterstand maar slaagden Robin Groenewoud en ik de wedstrijd alsnog te winnen.

Een mooie afsluiting van de uitwisseling maar ook van het jaar! Ik wil via deze weg ook graag iedereen bedanken die mij dit afgelopen jaar heeft gesteund om deze stijgende lijn te maken. Volgend jaar ga ik er weer volledig voor en ga ik mijn best doen om de stijgende lijn door te zetten! Voor nu is het weer een periode met trainingen en begin ik weer in februari met de eerste internationale toernooien.

Maarten ter Hofte

Afbeelding
Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws