Afbeelding

Daphne, Emma en Sophie winnen zilver op NK handbal met PCA/Kwiek B1

Sport

Delden/Goor/Hengevelde - Op zondag 14 mei speelden Daphne Stoel uit Goor, Emma Tuinte uit Hengevelde en Sophie Exterkate uit Delden samen met hun teamgenoten van PCA/Kwiek uit Raalte het Nederlands kampioenschap handbal voor B-jeugd in Purmerend. Voor dit kampioenschap waren 2 teams uit het oosten, 3 teams uit het zuiden en 3 teams uit het westen geselecteerd. PCA/Kwiek zat in een poule samen met SEW uit West-Friesland, HMC uit Raamsdonkveer en Dynamico uit Oss. Tijdens de poule wedstrijden werd er verloren van SEW, van de andere twee teams werd er gewonnen. Hierdoor hadden de meiden zicht geplaats voor de halve finale en deze moest gespeeld worden tegen VOC uit Amsterdam. Tijdens deze spannende wedstrijd stond VOC bijna de gehele wedstrijd voor. Met nog 7 minuten op de klok wist PCA/Kwiek een achterstand van 14-9 weg te werken tot 14-14, dit was tevens de einduitslag. De beslissing moest vallen door het nemen van penalty’s. Nadat allebei de teams 5 penalty’s hadden genomen, was de stand gelijk. Nu moest er om en om een penalty worden genomen. De eerste penalty wist PCA/Kwiek te benutten en VOC uit Amsterdam niet. Door dit resultaat stonden de meiden van PCA/Kwiek in de finale tegen SEW uit West-Friesland. In de finale wist SEW de score al snel uit te bouwen, wat resulteerde in een 12-2 ruststand  in het voordeel van SEW. In de tweede helft lukte PCA/Kwiek om nog terug te komen, maar het gat was al te groot wat resulteerde in een 18-12 einduitslag in het voordeel van SEW. De meiden van PCA/Kwiek hebben een goede prestatie geleverd en mooie zilveren medaille gewonnen.

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website?
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354.