Sacha de Boer
Sacha de Boer

Lezing door Sacha de Boer

Nieuws

Delden - Culturele Vereniging ’t Nut Delden organiseert op een lezing door Sacha de Boer, ‘Sacha, voor en achter de camera’, op woensdag 17 april 2024, aanvang 19.30 uur in Stadscentrum het Parochiehuis. 

Veruit de meeste mensen zullen Sacha kennen als de nieuwslezeres van het NOS acht uur Journaal. Als het ‘vaste gezicht’ van de NOS werd ze  landelijk bekend om haar prettige, natuurlijke stijl van presenteren. In 2013 besloot ze die carrière echter af te sluiten en zich helemaal toe te leggen op haar oorspronkelijke beroep: professioneel fotografe. 

Ook als fotografe laat ze zich niet in één hokje duwen. Ze maakt portretten én stillevens, maar fotografeert met evenveel plezier en toewijding gerechten. Ze maakte liefst drie kookboeken met topchef Jacob Jan Boerma en in 2020 maakte ze met twee vriendinnen het prachtige kookschrift Joie de Vivre.

2020 was het jaar waarin we 75 jaar vrijheid vierden, hoewel in zeer aangepaste vorm wegens de Covid-19 pandemie. Dat heeft een schitterend, intiem en verstild fotoboek in opdracht van het V-fonds opgeleverd -75 jaar Vrijheid- van Sacha’s hand.

Een andere rode draad in haar werk is zonder twijfel de klimaatverandering, die ze tijdens haar reizen over de hele wereld heeft vastgelegd. Van de Amazone tot de Noordpool, en van Afrika tot India. Maar ook gewoon in de Achterhoek. Tijdens gesprekken op die totaal verschillende plekken, met mensen die letterlijk in hun eigen achtertuin de klimaatveranderingen kunnen waarnemen, legt zij belangrijke verhalen vast die ze wil delen en die ze illustreert met haar eigen foto’s.

De veelzijdige Sacha de Boer fotografeert, schrijft, interviewt, houdt lezingen, geeft presentatie- en autocuetrainingen en spreekt voice-overs in. 

Visueel verhalenverteller en fotograaf Sacha de Boer wil tijdens haar inspirerende lezing met de nodige humor graag vertellen over haar reisavonturen en de lessen die ze daaruit trok. 

U bent van harte welkom! De toegang voor leden van Nut Delden is € 10,00 en niet-leden betalen € 15,00. Deze prijs is inclusief een consumptie.

Wij rekenen op veel belangstelling voor deze bijzondere lezing, dus geef u vroegtijdig op! Aanmelding kan door bestelling van een e-ticket via www.ticketkantoor.nl/shop/nutdelden17apr24.

Deze link brengt u naar onze ticketshop waar u het soort ticket (voor leden van Nut Delden of voor niet-leden) en het aantal tickets (1 of meer) kiest. Direct na de betaling via iDeal ontvangt u de ticket(s) per mail, dat is uw bewijs van aanmelding en betaling. Bij de zaal scannen wij uw ticket(s) - dat kan door de barcode van het ticket op uw telefoon te tonen (graag even uitvergroten), of het ticket te printen.

Wilt u in plaats van de link hierboven liever een QR-code gebruiken om direct met uw telefoon tickets te bestellen en te betalen, dan kunt u onderstaande QR-code scannen met de ingebouwde camera-app op uw telefoon om naar de ticketshop te gaan:

Voor vragen over e-tickets, neem contact op met de penningmeester van Nut Delden: tel. 06 23340618, of via e-mail: penningmeester@nutdelden.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws