Afbeelding

Leuke activiteiten bij Museum Buurtspoorweg met Pasen

Nieuws

Haaksbergen - Tijdens Pasen is Museum Buurtspoorweg beide dagen geopend en kun je ons museum bezoeken en een onvergetelijke stoomtreinrit maken! Zowel op eerste paasdag als tweede paasdag rijdt de stoomtrein drie keer heen en weer tussen Haaksbergen en Boekelo. 

De dienstregeling is als volgt:

Dienstregeling 1e en 2e paasdag

Treinnummer                101S        123S        155S

Haaksbergen vertrek    10:30        12:45        15:00

Boekelo aankomst        10:55        13:10        15:25

Treinnummer               112S        134S        166S

Boekelo vertrek           11:40        13:55        16:00

Haaksbergen aankomst  12:05        14:20        16:25

Zondag 31 maart én maandag 1 april organiseert Museum Buurtspoorweg naast een ritje met de stoomtrein ook extra paasactiviteiten voor kinderen.

Paaseieren zoeken met de paashaas en de Tijdreizigers

De jongste reizigers tot 8 jaar kunnen op station Haaksbergen zoeken naar gouden eieren. Op Eerste Paasdag kun je tijdens het zoeken zomaar de Paashaas tegenkomen, want hij heeft de eieren verstopt! Vind je een gouden ei? Dan ligt er een verrassing voor je klaar in de museumwinkel.  Op Tweede Paasdag krijgen we Tijdreizigers op bezoek. Zij hebben wat leuks voor de kinderen, reizen geheel in stijl mee tijdens onze stoomtreinritten en gaan graag met je op de foto.

Speurtocht voor kinderen tot 12 jaar

Hoe reisden mensen vroeger met de trein? Hoe ziet een postwagon er van binnen uit? Wat is het verschil tussen een wagon en een rijtuig? Ontdek de geheimen van ons museum aan de hand van een leuke speurtocht met Jack de stationskat. Deze tocht gaat dwars door station Haaksbergen én station Boekelo en geeft een interessant kijkje achter de schermen van Museum Buurtspoorweg. 

Overige activiteiten

Er is van alles te ontdekken in en rondom ons museum! Klim in onze oudste stoomlocomotief in de locomotievenloods en voel je even een echte machinist! Of ga op bezoek bij Gait in zijn ploegkeet. Onze vrijwilligers vertellen u onderweg graag de mooiste verhalen over onze rijtuigen, locomotieven en wagons. Verder vindt u in Boekelo bijzonder gedetailleerde modelbanen én staan er voor de kleinste bezoekers leuke speeltafels. Kortom, een bezoek aan Museum Buurtspoorweg is ook met Pasen een eersteklas dagje uit voor jong én oud! Online tickets zijn verkrijgbaar via www.museumbuurtspoorweg.nl/rijdagen.

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws