Afbeelding

Brainstormen over Vijf Heuvels Markelo

Nieuws

Speciale denktankavond bij Herberg de Pot voor Markeloërs

Markelo - Op woensdagavond 6 maart wordt de brainstormavond ‘Vijf Heuvels Markelo’ georganiseerd. Geïnteresseerden en betrokkenen zijn vanaf 19.00 uur welkom bij Herberg de Pot. De avond bestaat uit een informatie-gedeelte waarin aanwezigen worden bijgepraat over lopende initiatieven. Na de pauze is er een brainstormgedeelte waarbij betrokkenen ideeën kunnen inbrengen en uitwisselen met de andere aanwezigen. Het uiteindelijke doel is om Markelo én de omgeving weer meer te profileren als dorp van de vijf heuvels.

Informatie over Vijf Heuvels initiatieven

De avond begint met een stand van zaken van drie ‘Vijf Heuvels projecten’ die op dit moment spelen. In eerste plaats wordt er een presentatie gegeven over de Vijf Heuvels Markelo Wandelroute, een lange afstandsroute rondom Markelo, die in concept klaar is. De route gaat natuurlijk over de vijf heuvels de Hulpe, de Markelose Berg, de Dingspelerberg, de Herikerberg en de Friezenberg. Ook het natuurgebied de Borkeld en het centrum van Markelo worden aangedaan. Vanaf eind maart is deze route beschikbaar en op deze avond wordt de route gepresenteerd en uitgelegd hoe Markelo zich hiermee gaat profileren richting eigen inwoners en bezoekers van buiten Twente.

Uitkijktoren en belevingsroute voor gezinnen

Op de avond wordt ook de stand van zaken van de Vijf Heuvels Uitkijktoren gepresenteerd. Welke mogelijke locaties zijn er en welke uitstraling krijgt de toren. Vanuit de Haringparty Hof van Twente werd al een cheque gedoneerd van maar liefst 51.750,- euro om de uitkijktoren in Markelo mee te realiseren. Ook wordt er op deze denktankavond ingegaan op de belevingsroutes voor gezinnen op de heuvels rondom Markelo. Er wordt gepresenteerd welke kansen de belevingsroutes hebben en welke mogelijke thema’s centraal staan.

Met mede-Markeloërs brainstormen

Waarschijnlijk hebben aanwezigen zelf ook ideeën over de Vijf Heuvels initiatieven of over andere kansen voor het dorp Markelo. Deze ideeën kunnen gedeeld worden na de pauze aan de hand van een uitnodigende denktankmethode. In een hoog tempo worden allerlei ideeën en suggesties verzameld voor ons dorp Markelo. Aan het eind van de avond worden deze ideeën gepresenteerd en gaan we gezamenlijk kijken hoe die in 2024 verder kunnen worden uitgerold. 

Opgeven voor de Vijf Heuvels Markelo

Wil je mee brainstormen om het dorp Markelo meer te profileren richting inwoners en toeristen? Of wil je horen welke initiatieven er zijn rond het thema van de vijf heuvels. Geef je dan op voor de brainstormavond Vijf Heuvels Markelo op woensdag 6 maart bij Herberg de Pot. Om een beeld te hebben hoeveel mensen we kunnen verwachten, vragen we geïnteresseerden zich op te geven voor deze avond. Dit kan eenvoudig door een mail te sturen naar: 

info@herbergdepot.nl met hierin uw voor- en achternaam en telefoonnummer. 

Markelo en de Vijf Heuvels

Markelo staat bekend als het Dorp van de Vijf Heuvels. Dit kan echter beter en meer uitgedragen worden in de profilering van ons mooie dorp richting eigen inwoners en bezoekers. De projectgroep Vijf Heuvels Markelo is bezig met de realisatie van een Vijf Heuvels Wandelroute, een Vijf Heuvels Uitkijktoren en Vijf Heuvels belevingsroutes voor gezinnen. Deze drie projecten zijn het startschot om Markelo weer meer te profileren als het “dorp van de Vijf Heuvels”. Ook andere initiatieven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Het doel is om enthousiaste inwoners bij deze plannen te betrekken.

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws