Afbeelding

‘Zon op Rietman’ gaat door

Nieuws

Markelo -Energie Collectief Midden-Twente heeft goed nieuws, het volgende project ‘Zon op Rietman’ gaat door. Er staat het collectief niets meer in de weg om de 1390 panelen aan te gaan leggen, en ze zal dan ook op korte termijn beginnen met de technische voorbereidingen. De panelen zullen in het najaar geplaatst worden en voor het einde van het jaar zal dit project operationeel zijn.

‘Zon op Rietman’ is een project in het buitengebied van Markelo. Om inwoners van Hof van Twente, Borne en Hengelo de gelegenheid te bieden om te participeren in dit project, worden 1860 obligaties met een waarde van € 50,00 per stuk uitgegeven. Inmiddels zijn bij de voorinschrijving al 70% van de obligaties vergeven, er bestaat dus nog de mogelijkheid om deel te nemen.

Zon op… projecten zijn projecten met zonnepanelen tot een maximale opwek van 500kWp. Inwoners binnen een bepaald postcodegebied kunnen participeren in de projecten. Dat levert een interessant en zeker rendement van 5% op. Bovendien draag je door deel te nemen in een Zon op… projecten bij aan de energietransitie.

De energiecoöperatie streeft er naar om lokale opwekinstallaties 100% in eigendom te hebben. In de nabije toekomst wil ze deze lokaal opgewekte energie lokaal leveren aan bedrijven en particulieren.

Momenteel is Energie Coöperatie Hof van Twente (ECHT) bezig met het ontwikkelen van enkele nieuwe projecten. Helaas kan ‘Zon op Snorrewind’ geen doorgang vinden, maar er dienen zich weer nieuwe mogelijkheden aan. Ook binnen het collectief ECM-T, de samenwerking tussen de energiecoöperaties in Borne, Hengelo en Hof van Twente staan enkele grote projecten op stapel waarbij steeds de mogelijkheid zal bestaan voor particulieren en bedrijven uit Midden Twente om te participeren.

Heb je interesse om te participeren in ‘Zon op Rietman’ dan kun je informatie vinden en je aanmelden op www.middentwente-energie.nl/projecten. 

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle projecten, volg de coöperatie dan op LinkedIn, Facebook of middels de nieuwsbrief.

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws