De Braakmolen in Goor
De Braakmolen in Goor

Noordmolen en Braakmolen open tijdens Nationale Molendagen 13 en 14 mei a.s.

Cultuur

Ambt Delden - Zaterdag 13 en zondag 14 mei zijn weer de Nationale Molendagen. Dit keer voor de 50e keer in heel Nederland.

Ook Noordmolen Twickel doet weer mee. Met dit jaar in samenwerking met sneltekenaar Thijs Wessels die op zondag 14 mei van 12.00 tot 15.00 uur gratis een cartoon-tekening maakt van bezoekers.

Goor - In het kader van Nationale Molendag op zaterdag 13 mei is ook de Braakmolen in Goor deze dag geopend voor publiek. Openings tijden: van 10.00 tot 16.00 uur.

De aanwezige molenaars stellen iedereen graag in de gelegenheid het ‘oude’ ambacht van dichtbij te aanschouwen en leiden allen (jong en oud) met veel passie rond in de molen.

Bij deze gelegenheid staan we ook nog even stil bij het 100-jarig bestaan van ‘de Hollandsche Molen’; een organisatie die zich met hart en ziel inzet voor het behoud van molens in Nederland. Zo staat binnen afzienbare tijd ook een totale restauratie van de Braakmolen op het programma. Bij deze gelegenheid worden er door de molenaars volgens goed gebruik natuurlijk ook weer pannenkoeken gebakken. Uiteraard met meel van de molen. Tevens is er een verkoop van meelproducten.

Het enthousiaste team van molenaars heet u op deze dag graag van harte welkom al was het misschien ook enkel om te aanschouwen of het vak van molenaar u wellicht ook aanspreekt (er worden ook nog steeds vrijwilligers gezocht!).

De Braakmolen, Mulderkamp 2b in Goor.

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws