John op zijn ligfiets
John op zijn ligfiets Foto: Martin Jansen

Fietstocht naar de Noordkaap voor goede doel

Lifestyle

Delden – Hij heet John van der Poel, is 66 jaar en was werkzaam als docent Elektrotechniek in het middelbaar beroepsonderwijs bij Aventus in Apeldoorn op de sector Landbouwmechanisatie. Op 1 september 2023 ging John met pensioen. John heeft al 45 jaar een droom: “Ik wil naar de Noordkaap fietsen en dat ga ik nu eindelijk verwezenlijken én er is een goed doel aan gekoppeld. De NVLE is een landelijke vereniging voor mensen met lupus, APS, sclerodermie en MCTD. Deze ziekten zijn minder bekend dan kanker of ALS, maar de mensen die deze ziekten hebben moeten ook best een last dragen. Mijn vrouw heeft een vorm van Lupus. Voor haar, en alle lotgenoten met haar, is deze tocht.”

John heeft deze droom al vanaf zijn 21e en nu, bijna 45 jaar later staat deze fietstocht in de startblokken. In mei 2024 gaat hij zijn tocht -heen en terug- beginnen op zijn ligfiets. Een tocht van maar liefst 6.254 kilometer met als startpunt Duiven op zondag 5 mei om 9.30 uur. Vandaar fietst hij via Vorden naar Delden. Op maandagochtend 6 mei, dag 2 van de barre tocht, vertrekt hij vanuit de Marijkestraat in Delden naar Löningen in Duitsland.

Sponsors en donaties welkom!

John is van plan om deze tocht als sponsortocht te rijden met als doel de NVLE (Nationale vereniging voor mensen met Lupus, APS, Sclerodermie en MCTD) een steun in de rug te kunnen zijn bij het bekender maken van deze auto-immuunziekten en onderzoek hiernaar te ondersteunen. “Vele patiënten lijden in stilte en een grotere bekendheid zou hen helpen in onze maatschappij. Marianne, mijn vrouw, gaat mij ondersteunen door met een camper achter mij aan om zo de verzorging op zich te nemen”, vertelt John. Hij zoekt nog sponsors voor zijn tocht en natuurlijk donaties voor de NVLE. Verder zal hij een blog bij houden van voor en tijdens zijn tocht. Kijk op www.lupuscycling2024-naar-de-noordkaap.nl/doneren/sponsor-mijn-tocht of scan de QR-code op zijn website.

NVLE-fonds

In 2002 is vanuit de patiëntenvereniging NVLE het NVLE-fonds opgericht waarin alle donaties/giften en legaten bedoeld voor onderzoek worden gestort. Het NVLE Fonds heeft een ANBI-beschikking dus de giften zijn aftrekbaar voor de belastingen. Dit fonds wordt uitsluitend gebruikt voor onderzoek naar lupus, APS, sclerodermie en MCTD, of om onderzoek naar deze ziekten te stimuleren. Ook projecten aangaande deze ziekten kunnen hiervoor in aanmerking komen. Zie ook nvlefonds.org.

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws