Afbeelding
FRISO BOVEN

Lezing ‘De fascinerende wereld van vogels en vogelaars’ bij ‘t Nut

Lifestyle

Delden - Culturele Vereniging ’t Nut Delden organiseert op dinsdag 13 februari om 19.30 uur in Stadscentrum het Parochiehuis te Delden de lezing ‘De fascinerende wereld van vogels en vogelaars’ door de bekende vogelaar Arjan Dwarshuis 

Arjan Dwarshuis (1986) is zijn hele leven al geobsedeerd door vogels. Hij is werkzaam als professioneel vogelgids en geeft lezingen en workshops over vogels kijken. Daarnaast schitterde hij in de bekroonde documentaire Arjan’s ‘Big Year’ en schuift hij regelmatig aan bij diverse radio- en televisieprogramma’s. Hij schrijft columns voor natuurtijdschriften en zet zich in voor de bescherming van vogels wereldwijd. Arjan studeerde archeologie en biologie aan de RUG en behaalde een master in de landschapsarcheologie aan de VU. Arjan publiceerde twee vogelboeken en in 2023 een jeugdroman Ronny de Roerdomp.

Het dichtbevolkte Nederland is een waar vogelparadijs en heeft veel mooie natuur, maar veel van deze natuur wordt helaas ernstig bedreigd. Dwarshuis, die in 2016 de hele wereld over reisde en het wereldrecord vogelsoorten kijken verbrak (6852), laat zien hoe je van die natuur kunt genieten en hoe oneindig fascinerend vogels zijn. Arjan spreekt en schrijft met veel kennis en liefde over vogels. Hij weet daarmee bij het publiek veel enthousiasme voor vogels te genereren.

Vogels kijken kan overal, zelfs dicht bij huis in je tuin of tijdens je dagelijkse wandeling door het park, maar voor de meer bijzondere soorten heb je een aantal factoren nodig: geduld, de juiste plek, een verrekijker en een beetje geluk!

Wij rekenen op veel belangstelling voor deze bijzondere lezing, dus geef u vroegtijdig op!

Aanmelding door bestelling van een e-ticket via www.ticketkantoor.nl/shop/nutdelden13feb24 of door middel van het scannen van de QR-code. 

Nutsleden betalen € 10,- per persoon. Niet-leden van het Nut betalen € 15,- p.p.

Een drankje in de pauze is bij de prijs inbegrepen.

Voor vragen over e-tickets, neem contact op met de penningmeester van Nut Delden: tel. 06 23340618  of via e-mail: penningmeester@nutdelden.nl 

Afbeelding
Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws