Athene
Athene Foto: GNTO/Y. Skoulas

Rondreis Athene & de Peloponnesos

Lifestyle

Als er één stad rijk is aan historie, dan is het wel Athene. Dat moet je een keer gezien hebben! En wat is er leuker om deze wereldberoemde stad dan te combineren met een rondje Peloponnesos. Daarom organiseer ik van 15 mei t/m 22 mei een mooie rondreis voor een kleine groep van 10 tot 16 personen.  

Programma

We vertrekken vanuit Eindhoven naar Athene, waar we twee dagen verblijven. Natuurlijk bezoeken we onder leiding van een gids de Akropolis met z’n indrukwekkende gebouwen en tempels, die al duizenden jaren oud zijn. Verder maken we een fietstocht langs andere bekende highlights van Athene en is er vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan.

Peloponnesos

Na het bruisende Athene vertrekken we per comfortabele minibus richting de Peloponnesos, waar we o.a. Olympia bezoeken. Al ver voor onze jaartelling vonden hier de eerste Olympische Spelen plaats. Samen met een gids wandelen we langs de opgravingen en gaan we naar de plek waar elke 4 jaar het Olympisch vuur wordt ontstoken. Andere bekende bezienswaardigheden die op het programma staan zijn de ruïnes van de oude stad Mystras en het theater van Epidaurus.     

Minder bekend voor veel mensen zijn de tandrad trein van Kalavryta, de Cave of the Lakes grotten en de voormalige hoofdstad van Griekenland Nafplio. Het programma is zo samengesteld dat er genoeg tijd is om te genieten van de omgeving, het strand en de heerlijke de Griekse keuken. Ook neem ik je mee naar een landgoed voor een wijnproeverij.    

Begeleiding en prijs

Ik ga zelf mee om ervoor te zorgen dat de reis goed verloopt. Als hostess ben ik ruim 22 jaar in Griekenland werkzaam geweest en ik spreek de taal. De rondleidingen bij de bezienswaardigheden worden gedaan door professionele gidsen.

De prijs voor deze reis is € 1489,- p.p. inclusief de vlucht, alle transfers per minibus, 7 overnachtingen in een 2-pers. kamer veelal op basis van half pension, excursies, lokale gidsen & entreegelden en wijnproeverij met lichte lunch. Voor een 1-pers. kamer geldt een toeslag van € 145,- Aanmelden kan tot 28 februari.

Veilig boeken

Als zzp-er heb ik mij aangesloten bij HolidayPlanners. Dit is een professionele, onafhankelijke organisatie die lid is van de branche organisaties ANVR & SGR, het calamiteitenfonds en IATA. Zo ga je met een gerust gevoel op vakantie.

Heb je interesse of wil je aanvullende informatie? Mijn contact-gegevens zijn: 

e-mail:  marlou.lammersen@holiday
planners.nl, tel. 06 45652162

website: www.holidayplanners.nl/
holidayplanners/overijssel/marlou-lammersen/

Peloponnesos
Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws