Afbeelding

‘You sound just like my Mum’ Dagboek van een reis door West Canada (British Columbia) in 2007

Lifestyle

Goor - Dit is aflevering acht uit de serie reisdagboeken van Arthur Eger uit Goor. In 2007 reisden Ria en Arthur vier weken door West Canada, vooral door British Columbia. Naast grizzlyberen, zwarte beren en de schitterende natuur, wordt in dit reisdagboek veel aandacht besteed aan de kunst - met name de totempalen - van de ‘First Nations’ (de oorspronkelijke bewoners) van Canada. 

Een fragment:

“Koffie zit hier in heel grote bekers, die bevatten véél heet water, weinig koffie en nauwelijks cafeïne. Na twee grote bekers koffie bij ons ontbijt gistermorgen in het ‘Prestige Inn’ in Radium Hot Springs hadden we dan ook ernstig trek in koffie. In dezelfde straat als ons hotel bevindt zich ‘Higher Grounds Coffee Shop,’ en, in tegenstelling tot wat de gemiddelde Nederlander dan denkt, verkopen ze daar koffie, échte koffie, waar ze koffiebonen voor gebruiken en waar ze de cafeïne in hebben laten zitten. (Maar de naam zou het in Amsterdam zeker ook erg goed doen: ‘Higher Grounds,’ suggestiever kan bijna niet.) Dankzij de koffie hebben we ontdekt dat je er ook kunt ontbijten. Ontbijten met échte koffie, dat lijkt ons wel wat. Het wordt een bagel met ham, egg & cheese (typisch Canada: ham én egg én cheese, wij dachten dat je moest kiezen), yoghurt met vruchten maar zonder suiker (hoera!) en een TRIPLE espresso.”

Illustraties

Het boek is rijk geïllustreerd met meer dan 170 afbeeldingen. Het boek is verkrijgbaar voor € 19,50 bij de boekhandel  of via www.bruna.nl, ISBN 9789082938791.

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws