Afbeelding

Even voorstellen: Wouter Hoonberg, accountmanager Bedrijven

Gemeente

Hof van Twente - Wouter is per 1 augustus 2023 bij de gemeente Hof van Twente in dienst getreden als accountmanager voor ondernemers. Een nadere kennismaking:

Wouter, stel je zelf eens voor!

“Ik ben 27 jaar en woon in Delden. Ik heb zes jaar gewerkt op een middelbare school als docent economie en bedrijfseconomie. Ik vond dat jarenlang heel erg leuk om te doen, maar ik vroeg me soms ook af ‘is dit het dan’? Ik was toe aan iets nieuws. Stilstand is immers achteruitgang. Ik denk dat deze functie van accountmanager mij een nieuwe impuls gaat geven.” 

Accountmanager voor ondernemers in Hof van Twente. Wat houdt dat precies in?   

“Ik wil de kloof -als die er al is- dichten tussen de bedrijven en de gemeente. Ik ben eerste aanspreekpunt als ondernemers vragen hebben over bijvoorbeeld vergunningen of bouwkavels. Of over het uitbreiden of verplaatsen van een bedrijf, bedrijfshuisvesting, economische ontwikkelingen, beleid, innovatie, dat soort dingen. Dat ze niet het gevoel hebben van het kastje naar de muur te worden gestuurd. En ik organiseer collegebezoeken. Als ondernemers hun bedrijf willen laten zien, hoe ze bijvoorbeeld duurzaam ondernemen of iets anders wat ze graag bij het college van de gemeente onder de aandacht willen brengen.”

Kom jij ook op voor de boeren in de gemeente? 

“Nee, helaas. De agrarische sector en recreatie en toerisme valt niet onder mijn taken. Maar alle andere bedrijven en winkeliers wel.” 

Hoe kunnen de ondernemers jou vinden?  

“Ik ben soms op kantoor te vinden, maar ik ga natuurlijk ook op pad om ondernemers te bezoeken. Ik ben ook het gezicht achter het ondernemersloket, waar ondernemers zich kunnen melden met vragen en ik zorg dat er met vaste regelmaat een nieuwsbrief zal worden verstuurd. Ik wil het zo transparant mogelijk maken! Volgens mij heeft iedereen daar baat bij. Verder onderhoud ik contact met diverse ondernemersverenigingen en andere bedrijfsgerelateerde instellingen. Ondernemers kunnen mij per mail en telefoon bereiken maar ik hou er meer van om echt even het gesprek aan te gaan. Vaak kom je daar het verst mee.” 

Heeft u een vraag aan Wouter? Dat kan per e-mail via ondernemersloket@hofvantwente.nl of per telefoon 06-40684393 of Wouter staat u persoonlijk te woord. Op de hoogte blijven van ondernemersnieuws? Meld u dan op de website van de gemeente aan voor de nieuwsbrief: www.hofvantwente.nl/ondernemers/contact-ondernemers  

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws