Afbeelding

Prachtige koormuziek door Ex Arte: ‘Visioenen uit het Noorden’

Cultuur

Delden - Op zaterdag 6 april komt Vocaal Ensemble Ex Arte noordelijke koormuziek zingen onder de titel ‘Visioenen uit het Noorden’. In de serie avondconcerten van de Cultuurvrienden Oude Blasius Delden. Luister naar eigentijdse koormuziek van Arvo Pärt en andere Noord-Europese componisten zoals Ēriks Ešenvalds, Ola Gjeilo en Alfred Schnittke. Componisten met een diepreligieus besef. En ook: componisten die graag te rade gaan bij oude religieuze teksten.

Zo gebruikt Pärt oude geschriften in zijn Sieben Magnificat Antiphonen: zeven gebeden die met zeven verschillende aanspreekvormen van Christus beginnen, bijvoorbeeld O Weisheit en O Morgenster. Alle in de voor Pärt zo kenmerkende tintinnabuli-stijl waarbij de stemmen als belletjes (tintinnabuli) om elkaar heen draaien. Van verstild en ingetogen tot groots en overdonderend, net als in dat imposante Kanon Pokajanen waarvan het koor Ode VIII laat horen.

Ex Arte is een veelzijdig, ambitieus kamerkoor met een twintigtal geschoolde amateurzangers uit de regio Enschede. Zij zingen graag zowel oude muziek als werk van moderne componisten. Bij hen komen oude en nieuwe klassieke muziek samen. Ze zijn gespecialiseerd in barok en renaissance, maar verrassen daarnaast met spannende akkoorden uit hedendaagse muziek. Vaak a capella, maar ook geregeld met een klein instrumentaal ensemble of met een groot orkest en professionele solisten. 

Kijk voor hun exacte Deldense programma van 6 april op de site van de Cultuurvrienden. 

Oude Blasiuskerk, Kerkplein 3 in Delden, zaterdagavond 6 april om 19.30 uur.

Kaarten € 15, voor leden € 10. Kaarten aan de kerkzaal, op zaterdag 6 april, vanaf 18.30 uur. Voorverkoop via NL45 RABO 0317 6914 14 en bij The Read Shop Delden.

Info op  www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl en www.exarte.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws