Afbeelding
Eric Brinkhorst

Delden Klassiek verwelkomt het Hexagon Ensemble met mezzosopraan Ekaterina Levental

Cultuur

Delden – Op zondag 18 februari om 16.00 uur vindt het vijfde kerkconcert van dit seizoen plaats in de Oude Blasiuskerk in Delden. In samenwerking met mezzosopraan Ekaterina Levental zorgt het Hexagon Ensemble voor een bijzonder programma op de zondagmiddag. Publiek en media beschrijven het Hexagon Ensemble als ‘Grenzeloos, Overrompelend, Indringend en Hartstochtelijk’. Hexagon combineert gepassioneerd in het traditionele 20e-eeuwse en hedendaagse repertoire de blazers (fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn) met de piano.  

Ekaterina Levental behaalde cum laude haar masterdiploma’s zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en harp aan het Rotterdams Conservatorium. Zij maakt carrière als operazangeres en theaterperformer. Haar cd ‘Incantation’ won in 2021 de belangrijkste Russische muziekprijs; ‘The Pure Sound Award’.   

Op 18 februari brengt het Hexagon Ensemble het programma

‘Air du Poète’ met werken van onder anderen Wolfgang Amadeus Mozart, Marie-Joseph Canteloube en Erik Satie.

De concertaria Ch’io mi scordi di te?...Non temer, amato bene die Mozart in 1786 componeerde voor sopraan, piano obbligato en orkest wordt vaak beschouwd als een van zijn grootste composities in dit genre. Van de zangeres vraagt hij een grote technische beheersing, virtuositeit en een groot inlevingsvermogen. Voor Ekaterina Levental staat deze aria symbool voor veranderlijkheid, souplesse en vastberadenheid.

De Fransman Marie-Joseph Canteloube had zijn hart verpand aan de Auvergne. Zijn bekendste werk Chants d’Auvergne voor zangstem en concert is een kleurrijke, beeldende en speelse liederencyclus, gebaseerd op volksmelodieën, wat zorgt voor veel herkenning bij het publiek.  

La Diva de l’Empire is, net als Je te veux en de cyclus Ludions, een echt cabaretlied. Erik Satie voelde zich in het cabaret van de Parijse Folies de Bergère als een vis in het water en de neerslag daarvan is terug te vinden in La Diva de l’Empire.

Het wordt een middag om niet te missen.

Informatie over de Delden Klassiek concertserie en de kaartverkoop is te vinden op www.deldenklassiek.nl of telefonisch via 074 3765140.

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws