Afbeelding

Word vriend van Filmkring Delden

Cultuur

Delden - De Filmkring Delden wil in 2024 de bezoekersaantallen bij de voorstellingen vergroten. Alleen zo kunnen we voorkomen dat deze voorziening met acht goede films voor € 45,- per jaar, en € 40 ,- voor Nutsleden, op termijn uit Delden zou moeten verdwijnen. 

Daarom: steun ons en word vriend van de Filmkring Delden voor het seizoen 2024 – 2025 voor 8 goede films per jaar voor maar € 45,-, of zelfs € 40,- voor Nutsleden! 

U kunt zich ook opgeven voor de laatste drie films van dit seizoen ’23-’24 door € 20,- te storten op rekening van de Filmkring Delden NL64 RABO 0313 3359 66, onder vermelding van uw naam en adres.

‘The Power of the Dog’

Dinsdag 6 februari vertonen wij de Australische ‘Western’ ‘The Power of the Dog’, van Jane Campion. 

Om 20.00 uur in Stadscentrum het Parochiehuis.

‘The power of the dog’ (2021), een ‘western’ spelend in Australië. Twee totaal verschillende broers krijgen het aan de stok als de jongste en aardigste trouwt met de weduwe Rose. De oudste broer Phil kleineert zijn jongere broer George op wrede wijze met als pion de zachtaardige zoon van Rose. Phil wil zich overal laten gelden, en daar gaat hij ver in.

Het resterende programma voor 2023-2024 luidt:

- dindag 5 maart: The souvenir part II  (2021)

Semi-autobiografisch verhaal van de regisseuse over een jonge filmstudente en regisseuse. Er wordt teruggegrepen op de eerdere film waarin de hoofdpersoon haar regisseursdebuut maakt. Langzaam maar zeker in deze vervolgfilm  groeit de regisseuse in haar rol.

- dinsdag 2 april:  Broker (2021)  

Meesterlijk scenario over een ‘vondelingenluik’ in de kerk. Er heerst een onbehaaglijke sfeer, waarin een vrouw een ongewenste baby achterlaat in dat vondelingenluik, en daar spijt van krijgt. Ze begint met de ‘babymakelaar’ een zoektocht naar de nieuwe ouders van haar baby. Met name de nuanceringen die regisseur Kore-eda aanbrengt in de niet-alleen-maar-slechte karakters van de personages is boeiend, al moraliseert hij daarin wel een beetje.

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws