Archieffoto: Amicitia anno 1924
Archieffoto: Amicitia anno 1924

Leden Amicitia zetten alle zeilen bij

Cultuur

Delden - Het zijn drukke tijden voor de leden van Muziekvereniging Amicitia. Een groot jubileumconcert vereist tenslotte de nodige voorbereidingen. Inmiddels zijn er vele leden actief op allerlei terreinen om het feest tot een groot succes te maken.

Er is een overkoepelende jubileumcommissie die al meer dan twee jaar actief is. Er was een commissie voor het rëunieconcert en zij kunnen terugkijken op een zeer geslaagd feest in juni. De leden van de concertcommissie zijn op dit moment in opperste staat van paraatheid om het concert dat op 4 november wordt gehouden in goede banen te leiden. Daaraan verwant zijn er groepen actief op gebied van sponsoring, de verkoop van de kaarten met mooie Amicitia foto’s en is er een groep die zorgt dat de concertzaal feestelijk is aangekleed.

En dan is er een groep die zich bezighoudt met het uitbrengen van een jubileum-magazine. De voorbereidingen zijn afgerond. Het afgelopen jaar is trombonist Jeroen Garritsen de archieven ingedoken en heeft daarbij mooie verhalen en heel veel foto’s boven water weten te krijgen. Daarnaast hebben veel leden hun eigen verhaal over hun lidmaatschap van Amicitia aan het papier toevertrouwd. Dat zijn hele leuke korte verhalen geworden waarbij prachtige foto’s zijn gemaakt. Trompettist Frank van het Bolscher tekent met zijn bedrijf All-In-Media voor een creatieve vormgeving en zo dreigt er een prachtig blad te ontstaan waarbij een mooi stuk Deldense geschiedenis wordt beschreven. Het eerste nummer zal op het concert worden gepresenteerd. Het jubileumconcert wordt gehouden op 4 november in de nieuwe sporthal aan De Morst in Delden. De zaal is om 19.30 uur open en het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Nieuwstip of nieuwe informatie voor de website? 
Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22
Voor advertenties of andere vragen belt u naar 074-3761354. 

Meer nieuws