Contact

Home
Nieuws uit de regio
Sport
De krant
Bedrijven ABC
Adverteren
U bevindt zich hier: home/sportnieuws/4478

13:44 | 10-09-2015

Bart Merkus Nederlands Kampioen en Clubkampioen Pitch&Putt

Diepenheim - Bart Merkus is afgelopen zondag op de Pitch&Putt golfbaan te Kraggenburg in Flevoland Nederlands Kampioen Strokeplay geworden. Een geweldige prestatie voor de 29-jarige speler uit Rietmolen die Pitch & Putt Twente in Diepenheim als Homecourse heeft. De prestatie is vooral opvallend omdat hij dit jaar zich voor het eerst heeft toegelegd op het spelen van Nationale Toernooien. Als nieuwkomer tussen de ervaren spelers presteerde hij het om zijn 4 rondes met 14 onder par (53,52,50 en 47 slagen) met een verschil van 4 slagen minder op de nr. 2 te beëindigen.

Bart speelt 8 jaar Pitch & Putt Golf en is als instructeur en gastheer werkzaam op de Pitch&Putt baan in Diepenheim waar hij ook lessen verzorgd. Bart werd afgelopen maandag gehuldigd in het clubhuis te Diepenheim voor zijn prestaties in de competitie die elke maandagavond gespeeld wordt bij Pitch & Putt Twente. Ook hier was hij dit seizoen oppermachtig en presteerde hij het om zowel de 1e prijs in de strokeplay als de 1e prijs in de stableford-competitie op zijn naam te zetten. In deze competitie spelen wekelijks in totaal 40 mensen hun wedstrijden.
De tweede plaats in de stablefordcompetitie was voor Erik Boschker uit Harreveld en de 3e plek in zowel stableford als strokeplay was voor Cor Migchielsen (Groenlo). Wichert Droppers (Neede) werd 2e in de strokeplaycompetitie.

Gesponsorde links: