Contact

Home
Nieuws uit de regio
Sport
De krant
Bedrijven ABC
Adverteren
U bevindt zich hier: home/sportnieuws/4471

16:35 | 08-09-2015

Heracles Almelo speelt tegen PSV vijfhonderdste Eredivisiewedstrijd

Een wedstrijd met een gouden randje

Heracles Almelo kent een rijke historie sinds 1903. In de afgelopen 112 jaar heeft de club in allerlei divisies gespeeld. Tegen PSV, op zaterdag 19 september aanstaande, speelt Heracles Almelo zijn vijfhonderdste wedstrijd in de hoogste klasse van het Nederlandse voetbal: de Eredivisie.

In 1962 promoveerde Heracles Almelo naar de toen nog jonge Eredivisie. Daarin speelden clubs met namen als: DWS, DOS, GVAV, Fortuna ’54, Sittardia en SC Enschede. De drie ‘groten’ ontbraken toen ook niet: Ajax, PSV en Feyenoord. Heracles Almelo handhaafde zich vier seizoenen, in 1966 was het over en volgde degradatie. Heracles moest twintig jaar wachten op een rentree in de Eredivisie, juist in één van de rumoerigste fasen van zijn bestaan. Nogal onverwacht promoveerde de Almelose club, toen nog sc Heracles ’74 geheten. In de tussentijd bevond Heracles zich in een bestuurlijke en financiële crisis. De feestslingers waren amper opgeruimd, toen Heracles Almelo alweer terug moest keren naar de Eerste Divisie.

Het duurde wederom twintig jaar voordat Heracles Almelo het volgende promotiefeest mocht vieren. Ditmaal had iedereen vertrouwen in een langer aanblijven in de hoogste vaderlandse voetbalcompetitie. Met de komst van Jan Smit en zijn bestuursleden was de club voorbereid op deze stap omhoog. Er was sinds 1999 een nieuw stadion aan de Weezebeeksingel en het beleid was toekomstgericht en vooral realistisch. Gedenkwaardige wedstrijden volgden, met sprankelend voetbal onder leiding van uitstekende trainers, zoals Peter Bosz en Gert Jan Verbeek.

Vorig seizoen maakte Heracles Almelo een slechte start, maar in het algemeen kan worden gesteld dat Heracles Almelo zich in de laatste elf seizoenen heeft ontpopt tot een stabiele, vaste waarde in de Eredivisie. Het bestuur en de directie van de club hebben hun nuchtere kijk op bedrijfsvoering gehandhaafd: er ging simpelweg niet meer uit dan er binnenkwam. Er volgde nóg een nuchtere constatering: Als Heracles Almelo wil blijven meedraaien in de Eredivisie dan moét er meer geld binnenkomen. Uitbreiding van dit stadion was noodzaak: méér comfort en betere faciliteiten voor supporters en sponsors. In die opzet is Heracles Almelo met vlag en wimpel geslaagd en kijkt het met vertrouwen naar de  toekomst.

De 500e Eredivisiewedstrijd is een mijlpaal in de rijke clubgeschiedenis. Zaterdag 19 september wordt deze wedstrijd met een Gouden Randje ‘gevierd’ met de topwedstrijd tegen de huidige Landskampioen PSV.  

Seizoenkaarthouders Heracles Almelo gratis naar bekerduel

Seizoenkaarthouders van Heracles Almelo krijgen gratis toegang tot de bekerwedstrijd tegen Vitesse op woensdag 23 september aanstaande. Heracles Almelo wil zijn supporters hiermee bedanken voor hun geweldige steun in de eerste thuiswedstrijden van dit seizoen. Seizoenkaarthouders hebben toegang met hun reguliere seizoenkaart. Voor niet-seizoenkaarthouders gelden zeer aantrekkelijke prijzen om het bekerduel bij te wonen. Heracles Almelo wil in een vol stadion strijden om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. Kaarten voor deze wedstrijd zijn te koop via de bekende verkoopkanalen van de club.

Gesponsorde links: